logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Kay trópusi vihar hurrikánná erősödött Mexikó csendes-óceáni partjainál

A Kay trópusi vihar hétfőn hurrikánná erősödött Mexikó csendes-óceáni partjainál – közölték a meteorológiai hatóságok egy nappal azután, hogy a délnyugati Guerrero államban három ember halálát okozta a vihar.

Az egyesült államokbeli Miamiban működő Nemzeti Hurrikánközpont (NHC) jelentése szerint a Kay hurrikánná erősödött, és az előrejelzés szerint a következő egy-két napban továbbra is érinteni fogja Mexikó egyes délnyugati részeit.

A hétvégén Kay házakat rongált meg, fákat döntött ki és árvizeket okozott egyes folyókon Guerrero államban és a csendes-óceáni partvidéken fekvő Acapulco kikötőjében.

Három ember meghalt a ciklon megjelenése óta, az éghajlati jelenség ugyanakkor távolodik Guerrero partjaitól” – mondta Roberto Arroyo, Guerrero polgári védelmi minisztere.

A hurrikán szele az NHC adatai szerint elérte az óránkénti 130 kilométeres sebességet, egyes széllökések pedig meg is haladták azt.

A rendkívül heves szél és az eső szerda kora reggelre eléri Mexikó Kaliforniai-félszigetének északi szakaszát – derült ki a tájékoztatásból.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még