logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A német külügyminiszter kijelentette, a választók akarata ellenére is támogatni fogják Ukrajnát

| Szerző: hirado.hu
Nem érdekes, mit gondolnak a német választók, Annalena Baerbock szerint inkább az ukrán emberekért kell aggódnia a kormánynak.

„Ha azt az ígéretet teszem az ukrán embereknek, hogy »mellettetek állunk, amíg szükségetek van ránk«, akkor azt be is akarom tartani. Nem számít, mit gondolnak a német választóim, de én teljesíteni akarom az ígéretet az ukrán népnek”

– mondta nemrég Annalena Baerbock német külügyminiszter a Zero Hegde portál cikke szerint.

A szerző megjegyezte, a német zöldpárti politikus kijelentése megdöbbentő beismerése annak, hogy a világ vezetői a háborút a lehető leghosszabb ideig el akarják húzni, függetlenül attól, hogy ez mennyit árt azoknak az országoknak, amelyeket képviselniük kellene.

A portál emlékeztet, a németek az egyik legsúlyosabb megélhetési válsággal néznek szembe Európában, a kormányok „melegedőhelyeket” rendeznek be a nagyvárosokban, ahová azok az emberek mennek, akik nem tudják kifizetni a számláikat.

Kapcsolódó tartalom

Sok helyen már kimerültek az elektromos fűtőtestek, tűzifa és kályhák készletei, miközben Németországban az infláció csaknem 50 éve a legmagasabb szintet érte el. Azokat, akik tiltakozni terveznek a helyzet ellen, a hatóságok belföldi szélsőségesekként démonizálták – tették hozzá.

A Zero Hedge felidézte, Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália CDU-s belügyminisztere nemrég azt mondta, azok a németek, akik esetleg tiltakozni akarnak az energiaellátás megszűnése ellen, “az állam ellenségei”, akik meg akarják buktatni a kormányt.

Kiemelt kép: Annalena Baerbock (Fotó: EPA/Sedat Suna)

Ajánljuk még