logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Google Play letiltotta Trump közösségi oldalát

| Szerző: hirado.hu
Donald Trump volt amerikai elnök közösségi médiaplatformja letiltásra került a Google Play áruházában – számolt be a BBC hírcsatorna.

A Google által letiltott Truth Social elnevezésű közösségi platformot Donald Trump volt amerikai elnök alapította, miután a tavalyi amerikai Capitoliumban történt zavargások után a Twitterről és a Facebookról is blokkolták az Egyesült Államok korábbi elnökének oldalait.

A Google szerint Trump platformja sérti az olyan tartalmak tiltására vonatkozó irányelveit, mint a fizikai fenyegetés és az erőszakra való felbujtás  – mutatott rá a BBC hírcsatorna.

A Truth Social még februárban indult el az Apple App Store-on keresztül, bár a bevezetést kísérték problémák, úgy tűnik hogy az Apple cég számára nem okozott problémát a platform bevezetése. Az alkalmazás azonban a Google Play Áruházon keresztül nem elérhető, ahonnan az androidos felhasználók applikációk túlnyomó többségét be tudják szerezni.

A Google szóvivője a BBC-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy augusztus 19-én értesítették a Truth Social-t a szabványos irányelvek többszöri megsértéséről.

A felhasználók által generált tartalmak moderálására szolgáló hatékony rendszerek megléte a szolgáltatásaink egyik feltétele így indulhat el bármely alkalmazás a Google Play-en” – tették hozzá.

A Google továbbá azt is állítja, hogy a Truth Social-t tanácsokkal látta el a problémák kijavítása érdekében.

A hírcsatorna szerint a Truth Social dezinformációra és a gyűlöletbeszédre hivatkozva került a Google célkeresztjébe. Egy hétfőn közzétett jelentés szerint 47 olyan ellenőrzött fiókot találtak a platformon, amely összeesküvés-elméleteket népszerűsített.

Kiemelt kép: Donald Trump (Fotó: MTI/AP/Morry Gash)

Ajánljuk még