logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A felpofozott Chris Rock azt állítja, ismét felkérték az Oscar-gála házigazdájának

| Szerző: hirado.hu
Olyan lehet Chris Rock számára a részvétel a 2023-as Oscar-gálán, mintha egy bűntény helyszínére térne vissza – írta a New York Post.

Az 57 éves humorista vasárnap egy phoenixi műsor közönségének elmondta, felkérték, hogy legyen a jövő évi rendezvény műsorvezetője – de visszautasította a lehetőséget.

Chris Rock szerint számára az Oscar-gálára visszamenni olyan lenne, mintha Nicole Brown Simpsont arra kérnék, hogy térjen vissza abba az étterembe, ahol otthagyta a szemüvegét, utalva ezzel O. J. Simpson gyilkossági perére, akit felmentettek az ügyben. Az Oscart odaítélő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia egyelőre nem reagált Rock megjegyzéseire.

Az újabb műsorvezetői feladat egy évvel azután következett volna, hogy az 53 éves Will Smith március 27-én az Oscar-díjátadón a színpadra lépett és felpofozta a humoristát, amiért

feleségével, Jada Pinkett Smithszel viccelődött, hogy kopaszra borotvát feje miatt úgy néz ki, mint G. I. Jane.

Rock azt is állította, hogy felajánlottak neki egy pofon utáni Super Bowl-reklámot is, amit visszautasított. Májusban az ABC szórakoztatóipari cég elnöke, Craig Erich azt nyilatkozta, nyitott arra, hogy a humorista jövőre visszatérjen házigazdaként a gálára. Szerinte a választás biztosan növelné a nézettséget.

Will Smith szerint azonban Rock még mindig nem áll készen arra, hogy négyszemközt beszéljen az idei pofonról. Ehelyett július 29-én a színész nyilvánosan bocsánatot kért Rocktól egy közel hatperces YouTube-videóban.

Kapcsolódó tartalom

„Szóval azt mondom neked, Chris, bocsánatot kérek tőled. A viselkedésem elfogadhatatlan volt, és itt vagyok, amikor csak készen állsz a beszélgetésre” – mondta látható bűnbánattal a pofozkodó színész, akit tíz évre minden Oscar-gálától és akadémiai eseménytől eltiltottak.

Rock az elmúlt hónapokban néhány fellépését leszámítva eléggé hallgatott az incidensről.

Igen, ez fájt. De leráztam magamról, és másnap mentem dolgozni. Aki azt mondja, hogy a szavak fájnak, azt még sosem ütötték pofán” – jelentette ki Rock, miközben júliusban Kevin Hart és Dave Chappelle mellett lépett fel a Madison Square Gardenben. „Nem vagyok áldozat, anyaszomorító. Nem megyek kórházba egy papírvágás miatt” – tette hozzá.

Bill Kramer, az akadémia leendő vezérigazgatója a hónap elején elmondta, hogy három év kihagyás után az akadémia elkötelezte magát amellett, hogy a 95. Oscar-gálának végig egy műsorvezetője legyen. Hangsúlyozta, hogy a pofonról, amelyet Chris Rock kapott, még viccelni is tabu lesz a jövő évi eseményen.

Szeretnénk tovább lépni, és egy olyan Oscar-gálát (lebonyolítani), melynek központjában a filmművészet áll” – mondta Kramer. Rock már két alkalommal, 2005-ben és 2016-ban is volt az Oscar-díjátadó házigazdája.

Jada Pinkett Smith egyébként azért borotváltatta kopaszra a fejét, mert az alopecia areata nevű autoimmun betegségben szenved,

amely a hajtüszőket testidegennek azonosítja, ez pedig hajhulláshoz és kopaszodáshoz vezet.

Noha betegsége visszafordíthatatlan, a színésznő látszólag könnyedén viseli: tavaly decemberben közösségi oldalára töltött fel egy videót, melyben frissen borotvált fejét humoros megjegyzésekkel fűszerezve mutatta meg követőinek. Férje azonban a színésznő egészségügyi állapota miatt sértőnek találta a megjegyzést, ezért ütötte meg Rockot az élőben közvetített díjátadón.

A 2023-as Oscar-gálát március 12-én rendezik meg.

Kiemelt kép forrása: EPA/Etienne Laurent

Ajánljuk még