logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Repülés közben ájult el a pilóta – pánikba estek az utasok

| Szerző: hirado.hu
Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Nagy-Britanniából Törökországba tartó utasszállító repülőgépnek, miután a pilótája mintegy kilencezer méter magasban elájult.

 

A brit Jet2 légitársaság járata kedden Birminghamből Antalyába tartott, a kényszerleszállást pedig a görögországi Szalonikiben kellett végrehajtani – írta a Metro.

„Légörvénybe kerültünk és észrevettük, hogy valami történik a gép elejében. Azt hittük, hogy a turbulencia miatt valaki a vécén lett rosszul. Majd egyszer csak a fedélzeti hangszóróból megszólalt a légiutas-kísérő hangja, aki arról értesített minket, hogy egészségügyi vészhelyzet miatt Görögországban szállunk le, de hogy pontosan hol, azt nem árulták el. A személyzet próbált mindenkit megnyugtatni, a leszállás után a repülőtéren viszont hatalmas káosz uralkodott” – idézte fel a történteket a gép egyik utasa.

Kapcsolódó tartalom

A landolás után a személyzet egy órán át várt a kifutópályán az orvosi segítségre. A légitársaság végül egy másik pilótát küldött a helyszínre, majd több órás késés után a gép folytatta útját Antalyába.

A Jet2 szóvivője a történtekkel kapcsolatban kiemelte: elővigyázatosságból irányították el a gépet és keményen dolgoztak, hogy odafigyeljenek az utasokra. A késésért elnézést kértek, az utasoknak pedig egy 15 euró (hat ezer forint) értékű utalványt küldtek, amit többek felháborodással fogadtak.

Arról, hogy a pilóta miért lett rosszul, csakúgy, mint a jelenlegi állapotáról, nem derült ki információ.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még