logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kémkedésért letartóztattak két orosz és egy ukrán férfit

Letartóztattak két orosz és egy ukrán állampolgárt Albániában azzal a gyanúval, hogy kémkedtek egy fegyvergyárnál – közölte szombat este az albán védelmi minisztérium.

Az eset a Tiranától 80 kilométerrel délre található Gramsh város fegyvergyáránál történt. Egy 24 éves orosz állampolgárt az üzem területén tartóztattak le, miután fényképeket készített, egy 33 éves orosz nőt és egy 25 éves ukrán férfit pedig az üzem területén kívül, az autójuknál. A bejutó orosz ellenállt, amikor lefogták, paprikai spray-vel lefújt két őrkatonát – olvasható a minisztériumi közleményben.

Az eset felderítésén a hírszerzés, a katonai rendészet és a terrorelhárítás közösen dolgozik. A két katonát kórházba kellett szállítani – tették hozzá.

A gramshi gyár 1962 óta üzemel, AK-47, illetve Kalasnyikov-gépkarabélyokat gyártott a kommunizmus bukásáig. Azóta nem gyárt, hanem szétszed leselejtezett géppisztolyokat és egyéb kézifegyvereket.

A 2009 óta NATO-tag Albánia is szigorúan elítélte Oroszország ukrajnai háborúját, és csatlakozott az Európai Unió Moszkva elleni szankcióihoz – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még