logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márvány kőlapokba rejtettek több száz kiló metamfetamint

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Három férfi ellen emeltek vádat Ausztráliában, mert mintegy 750 kilogramm kábítószert importáltak márvány kőlapokba rejtve – közölte csütörtökön a rendőrség.

Az ausztrál határőrség (ABF) emberei 748 kilogramm metamfetamint találtak márványkőbe rejtve olyan tengeri teherkonténerekben, amelyek a múlt hónapban érkeztek Sydneybe az Egyesült Arab Emírségekből. A „jég” néven ismert metamfetamin egy erős serkentőszer. A lefoglalt mennyiség potenciális utcai értéke a rendőrség szerint 675 millió ausztrál dollárra (468 millió amerikai dollár) becsülhető.

A kábítószert leggyakrabban beszívják, amitől a fogyasztó energetikus, magabiztos és euforikus állapotba kerül. Amennyiben van elég utánpótlása, a kábítószer használó akár napokig nem alszik, és kevés ételt vagy italt fogyaszt.

Amikor a drog hatása elmúlik, kimerültség és depresszió tünetei jelentkezhetnek nála. A rengeteg fizikai mellékhatása mellett a jég használói gyakran agresszívvá, erőszakossá és hangulatbeteggé válnak. Új-Dél-Wales állam rendőrsége és az ABF közölte, hogy két 20 év körüli és egy 30 év körüli férfi ellen vádat emeltek a kábítószer kereskedelmi mennyiségű behozatala, továbbá annak szállításában való részvétel miatt.

A rendőrség szerint a kábítószert egy bűnszövetkezet hozta be.

A tevékenység, amelyet ezek a férfiak mind az elkövetés előtt, mind pedig utána végeztek, arra utal, hogy jól képzettek voltak abban, amit tettek, és tisztában voltak tettük kockázataival” – mondta John Watson, az új-dél-walesi rendőrségtől.

Ezek a szindikátusok nem törődnek mások biztonságával, és mint azt ezen a héten láthattuk, minden szükséges eszközt felhasználnak arra, hogy illegális vagyont teremtsenek és abból további bűnözői vállalkozásokat finanszírozzanak.

A kábítószer lefoglalása üzenet minden szervezett bűnözői csoportnak, hogy nem számít, milyen kifinomult az elrejtésük, azt az ABF emberei megtalálják” – tette hozzá Joanne Yeats, az ABF főfelügyelője.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még