logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyilkosság áldozata lett egy újságíró Mexikóban

Újabb újságíró lett gyilkosság áldozata Mexikóban, az egyik helyi hírportált üzemeltető Juan Arjón López tompa tárggyal okozott fejsérülésekbe halt bele – ismertette szerdán Sonora állam főügyészsége.

Arjón a Facebookon vezette a A qué le temes (Mitől félsz?) nevű hírportált, amely az Egyesült Államok déli határához közeli San Luis Río Colorado település regionális híreivel foglalkozott.

Az újságíró holttestét kedden találták meg egy vidéki út mentén. Eltűnését már augusztus 9-én jelezték újságíró társai a közösségi médiában.

Az idén legalább tizennégy újságírót gyilkoltak meg a latin-amerikai országban, amely a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi jogvédő szervezet szerint az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára.

Az országban a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, újságírókat pedig azért vesznek célba, mert beszámolnak ezekről az ügyekről, de a politikai korrupció feltárása is életveszélybe sodorhatja őket. Civil szervezetek szerint az újságírók gyilkosainak több mint 90 százaléka büntetlen marad.

Ajánljuk még