logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tartálykocsival ütközött egy busz, húszan meghaltak

Húsz ember halt meg Pakisztánban, amikor buszuk összeütközött egy olajszállító tartálykocsival kedden. A baleset Multan közelében, az autópályán történt.
Autóbusz kiégett roncsa, miután olajszállítóval karambolozott a pakisztáni Multán közelében 2022. augusztus 16-án. A balesetben a busz utasai közül többen életüket vesztették (Fotó: MTI/AP)

Három busz versenyzett, majd egyik belerohant a tartálykocsiba, és mindkét jármű kigyulladt. A balesetet heten – a teherautó vezetője és hat utas – élték túl. A sofőr elmenekült – közölte Imran Shaukat rendőrségi tisztviselő.

Az állami mentőszolgálat tudatta: mire a helyszínre érkeztek, a járművek már lángoltak. Az áldozatok többsége álmában halt meg. Többen teljesen elégtek, őket nem tudták azonosítani.

A busz egy lahori társaság tulajdonában volt. Egy alkalmazott közölte, hogy sofőrje is a halottak között van. A vállalat vezetői nem nyilatkoztak.

Pakisztánban gyakoriak a halálos közúti balesetek, főként a gyorshajtás és a rossz közúti infrastruktúra miatt. Hasonló eset történt 2017-ben, amikor egy olajszállító tartálykocsi felborult és kigyulladt, száz ember halálát okozva.

Ajánljuk még