logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sokan életüket vesztették az árvizekben

Legalább hatvanhatan meghaltak és huszonnyolcan megsérültek Szudánban az esős időszak júniusi kezdete óta zajló heves áradásokban – közölte kedden Abdul-Dzsalil Abdul-Rahim dandártábornok, a szudáni polgári védelemi tanács szóvivője.

Mint mondta, az árvizek mintegy 24 ezer lakóépületben okoztak komoly, akár helyrehozhatatlan károkat. Az utóbbi hetekben az interneten több felvétel is megjelent elárasztott utcákról és személyes holmijukat mentő emberekről.

Az állami fenntartású humanitárius segélyező bizottság szerint az ítéletidő 136 ezer embert érint Szudánban, a tizennyolc tartomány közül tizenkettőben.

Az ENSZ humanitárius ügyekért felelős koordinációs irodája (OCHA) úgy tudja, hogy az országban 238 egészségügyi intézmény került víz alá.

Szudánban az esős időszak júniustól szeptember végéig tart, az áradások rendszerint augusztus-szeptemberben tetőznek. Tavaly több mint nyolcvan ember halt meg áradásokhoz köthető balesetekben.

Tavalyelőtt a hatóságok három hónapos országos vészhelyzetet hirdettek természeti csapás miatt, miután heves esőzések és áradások hozzávetőleg száz ember életét követelték, és százezernél is több lakóépület került víz alá.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még