logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem akartak hinni a szemüknek az autópályán: a „cseh Räikkönen” Ferrari-szerű versenygéppel szlalomozott

| Szerző: hirado.hu
Egy Forma–1-es Ferrarihoz hasonlító versenyautóval ment „csapatni” a cseh autópályára egy ismeretlen sofőr, aki Kimi Räikkönen legnagyobb ottani rajongója lehet. A rendőrség az internetre kikerült videó alapján nyomozást indított, de miután a formaautóknak nincs rendszáma, rendkívül nehéz lesz megtalálni a „cseh Kimit”.

A videón látható jármű egy korábbi GP2-es versenyautó, amelyet gondos tulajdonosa a Ferrari korábbi Forma–1-es színeire festett és matricázott át. Az ismeretlen sofőr, aki a bukósisakjának mintázata alapján hatalmas Kimi Räikkönen-rajongó lehet, óvatosan cikázik a két sáv között, szinte felkínálva magát és versenyautóját, hogy a többi autós videóra vegye.

Könnyen nagyzol,

az együléses versenyautókon ugyanis – a raliautókkal ellentétben – nincs rendszám, így hiába vették fel a „joyride”-ot az autópálya-rendőrség kamerái, nem tudják beazonosítani a járművet.

A GP2 (mai nevén Forma–2 bajnokság) a Forma–1 előtti utolsó lépcsőfoknak számít, és az egyik csapat, a Charouz Racing System székhelye Prágában található.

Csak gyaníthatjuk, hogy a Charouz egyik régi kasztniját vásárolta meg egy tehetős cseh műkedvelő, aki kedvenc F1-es csapata, a Ferrari mintájára matricázta át a GP2-es autóját.

Címlapfotón: Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője az F1-es Magyar Nagydíj szabadedzésén a Hungaroringen, 2018. július 28-án (MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még