logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Váratlanul elhunyt A suttogó szerzője

Elhunyt 72 éves korában Nicholas Evans, A suttogó című regény szerzője.

Irodalmi ügynökének közleménye szerint az író, forgatókönyvíró, újságíró, producer augusztus 9-én váratlanul hunyt el egy szívrohamot követően.

Evans az 1995-ben megjelent A suttogóval debütált regényíróként. A történetben egy különleges képességű, lovakkal foglakozó tréner segít egy súlyos balesetben megsérült kamaszlány és lova felépülésében.

A regényt több mint 15 millió példányban vásárolták meg világszerte, és 1995-ben a legnagyobb példányszámban elkelt könyvek tízes toplistáján is szerepelt az Egyesült Államokban.

A bestsellerből 1998-ban Robert Redford forgatott filmet, amelyben a főszerepet is eljátszotta, míg a tinédzser lányt Scarlett Johansson alakította.

Az angliai Worcestershire-ben született Evans Oxfordban tanult jogot. Az 1970-es években Newcastle upon Tyne-ban az Evening Chronicle című lapnál dolgozott újságíróként, majd a televíziós médiában helyezkedett el.

Az amerikai politikára és külügyekre specializálódott, és egy ideig a bejrúti háborúról tudósított.

Az 1980-as években a London Weekend Television csatornánál mások mellett Laurence Olivier-ről, Francis Baconről és David Hockney-ról készített portréfilmeket.

A suttogó sikere után jelent meg A csapda (1998), A füstlovag (2001), a Viharhegy(2005) és a The Brave (2010) című regénye. Evans 2008-ban súlyos gombamérgezésen esett át, miután Skóciában egy erdőben szedett gombából evett feleségével.

Ajánljuk még