logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Valóságos rémálom: képeken, ahogy az autók alatt leszakadt a híd

| Szerző: hirado.hu
A norvégiai Trettenben történ balesetben egy autó a folyóba zuhant.

Hétfőn kora reggel összeomlott egy fahíd a Gudbrandsdalslaagen folyó felett Dél-Norvégiában, Trettenben – közölte a helyi rendőrség az AP hírügynökséggel. Egy személygépkocsi a vízbe zuhant, egy teherautó pedig elakadt egy megemelkedett szakaszon. Mindkét jármű vezetőjét kimentették.

(Fotó: MTI/EPA/Stian Lysberg Solum)

A rendőrséget nem sokkal 7:30 óra után riasztották, hogy a híd összeomlott, amikor egy teherautó és egy személygépkocsi haladt át rajta. Egy helikopter is segítette a mentést, kiemelték a teherautó sofőrjét, míg a személygépkocsi vezetőjének sikerült egyedül kiszállnia járművéből.

A közel 150 méter hosszú híd a Gudbrandsdalslaagen folyó nyugati partját és Tretten települést köti össze. A hidat 2012-ben adták át.

(Fotó: MTI/EPA/Stian Lysberg Solum)

„Ez egy katasztrófa, teljesen irreális. Ráadásul ez egy viszonylag új híd”

– mondta a Dabgladet című újságnak Jon Halvor Midtmageli helyi polgármester, akinek elképzelése sincs hogyan történhetett a baleset.

A norvég automobil-szövetség a hidat 2021-ben ellenőrizte, de problémát akkor nem találtak. A norvég közútkezelő hétfőn közölte, hogy független vizsgálatot szeretne az összeomlás ügyében.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még