logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyaraló turistákkal teli busz borult fel, az egyik utas lábát amputálni kellett

Felborult egy turistákat szállító szerb busz Bulgária középső részén. Csaknem ötvenen utaztak rajta, többségük gyerek. A balesetben 28-an sérültek meg, 2 felnőtt és 12 gyerek továbbra is kórházban van. Két fiatal állapota válságos. A busz a Fekete-tenger partján fekvő Napospartról tartott Szerbiába, amikor lesodródott az útról. A baleset körülményeit még vizsgálják – közölte az M1 Híradója.
Hatalmas tömeg gyűlt össze a bolgár autópályán felborult szerb busz körül vasárnap este. A jármű szerb turistákat, többségében gyerekeket vitt Szófia felé a Fekete-tenger partvidékéről, amikor lesodródott az útról Stara Zagora közelében.

A bolgár emberek és a hatóságok is segítettek nekünk. Én már jól vagyok, egy kicsit megijedtem, de minden rendben. Hála Istennek, mindannyian túléltük a balesetet” – mondta egy nő a buszról.

A Belgrád mellett fekvő Batajnicába tartó buszon összesen 49 szerb állampolgár utazott.

Közülük 28-an szorultak sürgősségi ellátásra. A sérültek felét hétfőn már kiengedték, 12 gyerek és két felnőtt állapota azonban tartós kórházi kezelést igényel. Két fiatal állapota válságos.

Mindenki életben van, ez a legfontosabb. Minden gyerekkel találkoztunk, beszélgettünk is velük. Az egyiküket megműtöttek, ahogy egy felnőttet is, akinek amputálták a lábát. Van egy fejsérüléses gyerek is, az ő állapotáról a szófiai orvosok konzultálnak” – fogalmazott Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszter, miután bolgár kollégájával a sérülteket kezelő kórházba látogatott.

A hatóságok azonnal elkezdték a baleset körülményeinek kivizsgálását.

A busz sofőrjét, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a szerencsétlenséget, 24 órára őrizetbe vették, hogy kihallgassák. A férfinél közvetlenül a baleset után alkohol- és drogtesztet is végeztek, de mindkét eredmény negatív lett. Elsősorban arra keresik a választ, hogy elvonhatta-e valami a figyelmét, amely miatt letért az útról.

A Nemzeti Nyomozó Szolgálat elkezdte a tanúk kihallgatását, legalábbis azokét, akik kihallgatható állapotban vannak. Műszaki szakembereket és igazságügyi orvosszakértőket is kijelöltek a vizsgálathoz” – nyilatkozta Nagyesda Belcseva regionális ügyész.

A bolgár autópálya érintett szakaszát egy időre lezárták a törmelék és a buszból kifolyt olaj miatt. Hétfő délelőtt azonban helyreállt közlekedés, miután a roncsokat elszállították.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még