logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fügefán találták meg az állatkertből elszökött vörös pandát

| Szerző: hirado.hu
Két napon keresztül kerestek egy vörös pandát, miután megszökött egy ausztrál állatkertből. A vörös macskamedveként is ismert állatot végül egy közeli parkban találták meg vasárnap, egy fügefán.

A hétéves Ravi névre hallgató vörös macskamedve új lakóként érkezett az adelaide-i állatkertbe annak reményében, hogy Mishryvel, az állatkert nőstény vörös pandájával egy párt alkossanak, Ravi azonban péntekre virradóra eltűnt – írta az Independent.

A gondozók két napon át keresték a pandát, végül a közeli botanikus kert fügefáján találták meg. A gondozók Ravi kedvenc ételeivel, bambusszal és csemegekukoricával próbálták lecsalogatni a szökevényt, de nem jártak sikerrel.

Phil Ainsley, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a szakemberek végül nyugtatólövedéket lőttek ki Ravira, a fa alatt pedig egy kifeszített takaróval kapták el a kábult állatot.

Kapcsolódó tartalom

„Csak most érkezett, valószínűleg tesztelte a ketrecét. A vörös macskamedvék nagyon mozgékonyak, és híresek arról, hogy el-el szöknek” – nyilatkozta az eset kapcsán az igazgató, hozzátéve, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján tanulmányozzák Ravi szökését, és szükséges helyeken megerősítik a ketrecét.

Az állatkert igazgatója még arról tájékoztatott, hogy a vörös panda jól van, de a biztonsága érdekében néhány napot állatorvosi felügyelet alatt tölt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még