logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Elküldtem a rezsiszámlát a Bundestagnak, hogy fizessék ki” – kiakadtak a német kommentelők az új gázilleték miatt

| Szerző: hirado.hu
Népharag követte a németországi nagynyomású földgázszállító vezetékrendszereket üzemeltető vállalkozások közös cége, a piaci koordinációért felelős Trading Hub Europe bejelentését, amelynek értelmében a lakosságra terheli a német kormány a gázvállalatok veszteségeit.

Kapcsolódó tartalom

Új illetéket építenek be Németországban a földgáz árába az orosz szállítások visszafogása miatt rendkívüli költségekkel küzdő szolgáltatók támogatására. A szabály októberben lép életbe, az illeték egyelőre kilowattóránként 2,419 eurócent (9,6 forint) lesz – írta a Magyar Hírlap. Az átlagos fogyasztású családok számára évi 480 eurós (csaknem 200 ezer forintos) többletkiadást jelentő jogszabály bejelentését követően ellepték a közösségi médiát a felháborodott kommentelők.

Kapcsolódó tartalom

A Bild német lap közösségimédia-oldalán a témában közzétett posztja alatt kommentelők ostorozzák az új jogszabályt.

Az emberek utcára mennének

„Emberek, utcára kell menni, különben tönkretesznek” – írta egy hozzászóló.

Egy másik kommentelő úgy fogalmazott: „Berlinben senkit nem érdekel, amit itt írnak! Mindenki hagyja abba a munkát, és menjen Berlinbe.”

„Most itt az ideje, hogy mindenki találkozzon Berlinben” – írta egy német lakos, és még sokan mások.

Az utcára vonulás mellett viszont vannak, akik a rezsiszámlát az ország parlamentjébe küldenék

„Múlt héten megkaptam az éves számlát, és majdnem 1200 eurót kell fizetnem. Elküldtem a számlát a Bundestagnak, hogy egyenlítsék ki. Ez nem vicc, és remélhetőleg mindenki így tesz” – buzdította a lakosságot egy hozzászóló.

„Minden számlát küldj a Bundestagnak azzal a megjegyzéssel, hogy a számlát a címzett fizeti! Vagy személyesen adjuk le őket… a káosznak biztosan lenne hatása!” – írta egy dühös kommentelő.
„Mióta kell támogatnod a magánvállalkozásokat? Nincs többé szabad piacgazdaság? A cégek nem adnak vissza semmit, ha nyernek! Privatizálja a nyereséget, szocializálja a veszteségeket” – jegyezte meg egy dühös németországi lakos.

Olyanok is akadnak, akik magasabb illetékre számítottak, vagy valószínűsítenek további emelést

„Három és fél centre számítottam, mivel 1 és 5 cent közötti érték volt a kormány bejelentésében!” – írta egy kommentelő.

„Ne aggódj, ez nem marad 2,4 centnél… Háromhavonta állítható az átfedés” – hívta fel a figyelmet egy hozzászóló.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még