logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Manchester United nem mélyponton van, hanem most semmisül meg

| Szerző: hirado.hu
Történelmi mélypontra süllyedt a Manchester United: a Brentford elleni megalázó, négygólos vereség után 30 év elteltével a vörös ördögök ismét utolsó helyről várhatják a következő fordulót. A rekordbajnokot a fiaskó után nem csupán az angol sajtó szedte darabokra; a korábbi játékoslegenda, Gary Neville még pesszimistább véleménye szerint amit jelenleg látni lehet, nem más, mint a klub megsemmisülése.

Horrorisztikusan kezdődik a szezon a Manchester United számára az angol Premier League-ben. A papírforma szerint esélytelenebbnek számító FC Brentford elleni 4-0-s megalázó vereség már a második volt a sorban, a rekordbajnokot pedig valósággal szétszedi az angol sajtó.

A Cristiano Ronaldóval felálló Manchester United ilyen gyenge szezonkezdetére harminc éve nem akadt példa az angol élvonalban: az új menedzser, a holland Erik ten Hag irányításával a csapat 1992 óta ismét utolsó helyen szerepel.

A United a Brentford elleni mérkőzésen négy gólt kapott Josh Dasilva (10.), Mathias Jensen (18.), Ben Mee (30.) és Bryan Mbeumo (35.) révén, egy félidő alatt beállítva ezzel a végeredményt.

A csapat spanyol kapusa, David de Gea több bekapott gólnál is súlyos hibát vétett, a mérkőzés után önkritikusan nyilatkozott:

„Ez az én felelősségem. Három pontba kerültem a csapatomnak” – fogalmazott a hálóőr, hozzátéve: Ez egy gyenge teljesítmény volt tőlem.”

Erik ten Hag vezetőedző is kemény hangot ütött meg csapatával szemben a vereség után.

Manchester Unitedként nem lehet 35 perc alatt négy gólt kapni”

– mondta az 52 éves szakember.

A félidőben végrehajtott három személyi változtatásról úgy nyilatkozott, hogy akár mindenkit lecserélhetett volna.

A klub korábbi játékosa, Gary Neville szerint a Manchester United labdarúgócsapata elérte a mélypontot szombaton, amikor 35 perc után már 4-0-s hátrányban volt.

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó klublegenda lesújtóan beszélt egykori együtteséről.

Kapcsolódó tartalom

Negyvenkét éve figyelem a Unitedet, de egyetlen pillanat sem jut eszembe, amikor olyan rosszul alakultak a csapat dolgai, mint az első félidőben. A klub megsemmisülésének vagyunk tanúi”

– jelentette ki a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 85-szörös válogatott ex-futballista.

Gary Neville mindezek mellett rendkívül kritikusan beszélt a Glazer-családról, véleménye szerint ugyanis az amerikaiak tulajdonosok tönkretették a klubot.

Neville-hez hasonlóan a 63-szoros válogatott Alan Shearer is az évek óta tartó rossz vezetést hibáztatja a kudarcokért.

„Ez teljes káosz. Évek óta tartó kudarc, amelynek oka a rossz vezetés és a szörnyű játékospolitika”

– szögezte le.

Hozzátette: idő és hihetetlen mennyiségű pénz, a szurkolók részéről pedig sok türelem kell ahhoz, hogy rendbe jöjjenek a dolgok.

„Mérföldekre vannak attól, ahol lenni szeretnének” – hangsúlyozta a Newcastle United egykori csatára.

A történelmi vereség után a volt futballisták mellett az angol sajtó sem spórolt a kritikákkal.

A BBC „viccnek” nevezte a mérkőzést, többek között félénknek és lustának titulálva a United teljesítményét,

Gary Neville-hez hasonlóan szintén a mélypontot emlegetve.

A The Sun szerint  „a Unitednek több száz milliót kell költenie ahhoz, hogy bármilyen esélye legyen visszatérni oda, ahova szerintük tartozik. Persze Erik ten Hag megérdemli az időt, hogy megpróbáljon sikert elérni ott, ahol Ferguson óta mindenki elbukott. De ha valóban annyi beleszólása van az átigazolási politikába, mint azt az emberek gondolják, akkor osztoznia kell a felelősségen a szorult helyzetéért”.

A Daily-Star sem fogalmazott finomabban. A United főnöke tehetetlenül nézte végig, ahogy a United csapatát megtizedelte a négygólos Brentford-roham az első félidőben. Ten Hagot és sérült játékosait sok kritika érte a Brighton elleni Premier League nyitómeccs elvesztése után, de ez új mélypont volt a Manchester United számára” .

Az előző szezonban hatodik helyezett Manchester United sorozatban a hetedik idegenbeli bajnokiját veszítette el, hétfőhöz egy hétre pedig azt a Liverpoolt fogadja, amely a tavalyi szezonban két mérkőzésen, összesítve 9-0-ra múlta felül.

Címlapfotó: Cristiano Ronaldo a Premier League új szezonjának első mérkőzésén, melyen a Manchester United hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Brighton ellen.

Ajánljuk még