logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb HIMARS megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Az orosz hadsereg megsemmisített egy amerikai gyártmányú HIMARS-rakétarendszert és egy hozzátartozó lőszerraktárt az ukrajnai Kramatorszk közelében – közölte a moszkvai védelmi minisztérium szombaton.

A tárca hozzátette: az orosz csapatok teljesen ellenőrzésük alá vonták a kelet-ukrajnai Donyeck határában fekvő Piszkit. Az orosz és a Moszkva-barát erők több mint egy héttel korábban már beszámoltak a falu elfoglalásáról.

Luhanszk megye megszerzését követően Oroszország arra törekszik, hogy a szomszédos Donyeck megyét is elfoglalja. A két terület alkotja a Donyec-medencét, amely az ukrán szén- és acélipar központja.

Donyeck városa 2014 óta a Moszkva-barát szakadárok kezén van, de a hasonló nevű megye jelentős részben az ukrán csapatok ellenőrzése alatt áll.

Eközben Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter az Egyesült Államok és a nyugati országok segítségét kérte szombaton. A tárcavezető a Facebookon jelezte: Ukrajnának katonai jogi szakértőkre van szüksége a háborús bűncselekmények felderítéséhez és az orosz háborús bűnösök felelősségre vonásához.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még