logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Félresikerült olasz meló: órákon át mentették a hatóságok a bankrablót

Rómában bűnözők egy csoportja úgy akart bankot rabolni, hogy az intézmény alá egy alagutat ástak. A filmbe illő terv azonban meghiúsult, az alagút ugyanis a cél előtt beomlott. Négyen voltak a föld alatt, három férfinak sikerült kimenekülnie, de egy társuk bennragadt. Őt nyolc órán keresztül próbálták kimenteni, még egy új járatot is vájni kellett, hogy elérjenek hozzá a mentőalakulatok. Végül sikerült kiemelni és kórházba szállítani – számolt be az M1 Híradó.

Zsúfolásig megtelt rendőrökkel, tűzoltókkal, mentőkkel, hatalmas földgépekkel Rómában a XI. Ince pápáról elnevezett utca a Vatikán közvetlen közelében. Még földrengésekre specializálódott szakemberek tudására is szükség volt, hogy kimentsenek egy férfit az utca alatt húzódó beomlott alagútból.

Egy banda azért riasztotta a rendőrséget, mert rájuk dőlt a saját maguk vájta alagút. Olasz források szerint

akciófilmbe illő módszerrel akartak bankot rabolni, de a tervük meghiúsult.

Kiderült, a bűnözők egy üres boltot béreltek ki, ami két bankfiók közelében található. Körbekerítették, majd a helyiségből elkezdtek alagutat ásni.

Senki sem törődött az üzlettel, meg azzal, hogy mi történik ott. Azt tudtuk, hogy kiadták valakinek. Sok embert lehetett itt látni, mindenki azt hitte, felújítanak” – mondta egy férfi, aki abban a házban lakik, ahol az üzlet található.

A társaság azt tervezte, hogy az augusztus 15-i nemzeti ünnepen, Nagyboldogasszony napján, amikor Rómában szinte megáll az élet, és az emberek vakációra mennek, kirabolják az egyik bankot, ahová addigra elért volna az alagútjuk.

A hatalmas vájat azonban összeomlott, miközben négyen benne tartózkodtak. Három férfinak még időben sikerült kimásznia és elmenekülnie, negyedik társuk azonban ott ragadt.

A kiérkező mentőalakulatoknak nem volt könnyű dolguk. Az utcában fel kellett törni az úttestet és speciális módszerrel egy másik irányból is alagutat kellett fúrni, hogy elérjék a csapdába esett férfit. Egy másik mentőcsoport közben azon dolgozott, hogy a betemetett bandatagnak levegőt pumpáljanak és élelmet, vizet juttassanak.

A bankrabló kiementéséért nyolc órán át küzdöttek, végül sikerült kihozni az alagútból. Kórházba szállították.

Címlapfotó: tűzoltók gödröt ásnak egy római utcán, hogy kiszabadítsanak egy beszakadt alagútba szorult férfit (MTI/AP/Olasz tűzoltóság)

Ajánljuk még