logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brit hírszerzés: Meggyengítették az orosz pozíciókat a Dnyeper hídjai elleni ukrán csapások

Jelentősen meggyengítette az orosz pozíciókat Ukrajna déli részén, hogy az ukrán haderő sikeres ellentámadásokat indított a Dnyeper folyó átkelési pontjai ellen – állapította meg szombat reggeli értékelésében az ukrajnai hadihelyzetről a brit hírszerzés.

A brit védelmi minisztérium által kiadott tájékoztatás szerint jelenleg a folyón átívelő két fő híd egyike sem alkalmas arra, hogy jelentős mennyiségű katonai felszerelést szállítsanak át rajta a folyótól nyugatra elhelyezkedő orosz erőknek.

A brit hatóságok szerint az orosz csapatoknak csak felületes javításokat sikerült végezniük az antonivkai hídon, a másik hídon pedig jelen állapotában egyáltalán nem tudnak átkelni nehéz katonai járművek.

A brit tájékoztatás szerint a megszállt Herszonhoz közeli vasúti hidat is újabb találatok érték.

A londoni hírszerzés információi szerint az orosz csapatok a közelmúltban kompátkelőt létesítettek a híd mellett, hogy az utánpótlást át tudják juttatni a folyón.

A brit hatóságok értékelése szerint a hidak esetleges javítások elvégzése után is az orosz offenzíva gyenge láncszemei lesznek a térségben, s jelenleg két ideiglenes kompátkelőn keresztül biztosított a Dnyepertől nyugatra lévő orosz erők ellátása és utánpótlása.

A brit hírszerzés Ukrajna megtámadása óta napi rendszerességgel tesz közzé értékelést a harcok állásáról, ami Moszkva szerint nem más, mint célzott dezinformációs művelet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még