logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Trump indokolatlannak tartja az otthonában történt házkutatást, de nem ellenzi a parancs nyilvánosságra hozását

| Szerző: hirado.hu
Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciáján, a Mar-a-Lago birtokon hétfőn délután bejelentés nélkül jelentek meg az FBI nyomozói, akik átkutatták az ingatlant. Az exelnök Truth Social elnevezésű közösségi média oldalán az eset kapcsán azt írta, nem ellenzi a házkutatási parancs nyilvánosságra hozatalát, ugyanakkor indokolatlannak és politikai célúnak tartja az akciót.

Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciáján, a Mar-a-Lago birtokon hétfőn délután bejelentés nélkül jelentek meg az FBI nyomozói, akik átkutatták az ingatlant. Az eset kapcsán Merrick Garland igazságügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatón a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy ő maga személyesen adott engedélyt a házkutatásra, továbbá elmondta, dolgoznak azon, hogy nyilvánosságra hozzák a házkutatásra vonatkozó dokumentumokat, a házkutatási végzést és az arról szóló jegyzőkönyvet.

Kapcsolódó tartalom

Donald Trump Truth Social elnevezésű közösségi média oldalán csütörtökön néhány órával azután reagált a történtekre, miután kiderült, hogy Bruce Reinhart bíró megírta az igazságügyi minisztérium indítványáról szóló végzést, hogy hozzák nyilvánosságra a házkutatási parancsot – számolt be a Fox News hírcsatorna.

Az exelnök bejegyzésében közölte: „nemcsak, hogy nem fogom ellenezni az amerikaiatlan, indokolatlan és szükségtelen rajtaütéssel és betöréssel kapcsolatos dokumentumok kiadását a floridai Palm Beachen, a Mar-a-Lagóban lévő otthonomban, hanem egy lépéssel tovább megyek: ösztönzöm az említett dokumentumok azonnali kiadását még akkor is, ha azokat radikális baloldali demokraták és lehetséges jövőbeli politikai ellenfelek készítették, akiknek erős érdekük fűződik ahhoz, hogy támadjanak engem, ahogyan azt az elmúlt hat évben is tették.” 

Trump egy további posztjában is kifejtette véleményét, melyben leírja, szerinte a rajtaütés azt is sugallta, hogy ez egy olyan törekvés lehet, amely megakadályozza őt abban, hogy újra hivatalba lépjen

– mutatott rá a hírcsatorna.

„A közvélemény-kutatási számaim a valaha volt legerősebbek, a Republikánus Párt adománygyűjtése minden rekordot megdönt, és a félidős választások gyorsan közelednek. A bűnüldözésnek ez a példátlan politikai fegyverként való felhasználása helytelen és rendkívül etikátlan. A világ azt figyeli, ahogy országunkat új mélypontra süllyesztik, nem csupán a határainkon, a bűnözés, a gazdaság, az energia, a nemzetbiztonság és még sok minden más tekintetében, hanem a szent választásaink tekintetében is!” – fogalmazott a volt elnök.

 

Ajánljuk még