logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Száguldó autók közé zuhant a motorhibás kisrepülő

| Szerző: hirado.hu
Egy kaliforniai autópályán végzett kényszerleszállást egy kisrepülőgép, csodával határos módon a fedélzeten tartózkodó két személynek a haja szála sem görbült.

Amint arról a helyi tűzoltóság is beszámolt, az egymotoros Piper PA–32 kisrepülőgép egy kaliforniai autópályán zuhant le, és hirtelen lángba borult. A két utas biztonságosan ki tudott szállni a roncsból, mielőtt még az kigyulladt volna. A tűzoltók a helyszínen sikeresen eloltották a tüzet.

Keith Ballantyne, a kaliforniai autópálya-rendőrség tisztje a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy a gép a Corona Municipal repülőtérnél próbált leszállni, amikor egy lehetséges motorhiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania az autópályán.

„Nem tudtuk volna elérni a repülőtér leszállópályáját anélkül, hogy ne ütköznénk egy épületnek, ezért úgy döntöttem, hogy az autópályán szállunk le” – mondta Andrew Cho, a kisgép pilótája.

Egy interjúban Cho elárulta, hogy egyik barátjával éppen egy délutáni szabadidős repülést tettek volna Catalina szigetére, amikor motorhiba jelentkezett a gépen.

A repülőgép egy Toyota pickupnak ütközött, amelyben három utas tartózkodott. A jármű hátulján keletkezett némi sérülésen kívül az utasok sértetlenek maradtak.

A sofőr, Armando Ramirez az NBC Los Angelesnek elmondta, hogy Santa Ana felől utazott családlátogatásra, amikor megérezte az ütközést a teherautóján. Az amerikai légügyi hivatal az esetre reagálva közölte, hogy már vizsgálja a baleset körülményeit.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még