logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hullámvasút-baleset a németországi Legolandben: több mint harmincan megsérültek

Baleset történt a németországi Legolandben, a hullámvasút-szerencsétlenségben legalább harmincan megsérültek – jelentette be a günzburgi rendőrség szóvivője csütörtökön.

A hullámvasút a beszámolók szerint túl erősen fékezett, egy másik szerelvény pedig emiatt nekiment. A balesetben harmincegy ember megsérült, közülük egy súlyosan. A balesethez a vidámpark készenléti mentőszolgálatának összes tagját riasztották, de a rendőrség és a tűzoltóság is a helyszínen van. A csütörtöki szerencsétlenség ellenére a dél-németországi vidámpark nyitva marad.

A helyszínre három mentőhelikoptert riasztottak, a hatóságok nagy létszámban érkeztek a helyszínre. A Tűzsárkány névre keresztelt hullámvasút a vidámpark nyilatkozata szerint óránként körülbelül huszonkilenc kilométeres sebességgel ment, azt azonban egyelőre nem tudni, mitől fékezett be a szerelvény.

Múlt szombaton a Németország délnyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt halálos baleset, ott egy ötvenhét éves nő ismeretlen okokból kiesett az egyik hullámvasút kocsijából, és belehalt sérüléseibe. A Klotten an der Mosel-i vidámpark csütörtökön nyitott ki újra. A günzburgi Legoland 2002-ben nyitotta meg kapuit.

Ajánljuk még