logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ukránok szerint az oroszok megkétszerezték légicsapásaik számát az előző hetihez képest

Oroszország megduplázta ukrajnai légicsapásainak számát az előző hetihez képest – közölte csütörtökön egy ukrán tábornok. Olekszij Hromov dandártábornok sajtótájékoztatóján elmondta, ez napi hat-hét orosz támadást jelent.

A csapások célpontja továbbra is az ukrán hadsereg és infrastruktúra Piszki városnál, de mivel az orosz gépek szándékosan nem lépnek be a légvédelem hatóterébe, így a támadások hatékonysága alacsony. A dandártábornok hozzátette, hogy Ukrajna erősítést küld a városba. A frontvonalban lévő Piszkit csak néhány kilométer választja el a jelenleg a Moszkva-barát szakadárok kezén lévő Donyecktől, ahol napok óta heves harcok folynak.

A Reuteres hírügynökség helyi tudósítója szerint egyelőre nem sikerült ellenőrizni, hogy Piszki orosz vagy ukrán ellenőrzés alatt áll-e: a szakadárok néhány nappal ezelőtt azt állították hogy elfoglalták a várost, az ukrán fél azonban tagadta ezt.

Olekszij Hromov közlése szerint Nagy-Britanniában eddig kétezer-négyszáz ukrán kapott katonai kiképzést, ugyanennyi katona kiképzése jelenleg is tart és újabb ötezer ember kiképzése is tervben van. A kiképzési program annak a brit felajánlásnak a része, amelynek keretében Nagy-Britannia tízezer ukrán katonát fog kiképezni negyedévenként. Ezen felül több más ország, közöttük Kanada és Dánia is felajánlotta, hogy instruktorok küldésével segítik az ukrán katonák brit kiképzését.

Ajánljuk még