logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több halálos áldozata is van a kormányellenes tüntetéseknek Sierra Leonéban

| Szerző: hirado.hu
Több halálos áldozata is van a kormányellenes tüntetéseknek Sierra Leone fővárosában, Freetownban – közölte szerdán az ország alelnöke az állami médiában.

Mohamed Juldeh Jalloh beszédében elismerte, hogy a tüntetők és a rendőrség összecsapásaiban mindkét oldalon vannak halálos áldozatok, de további részleteket nem közölt. A rendőrség szóvivője szerint a feldühödött tömeg két rendőrt agyonvert.

„Ezek a gátlástalan alakok erőszakos és engedély nélküli tiltakozásba kezdtek, ami miatt ártatlanok vesztek oda, köztük a biztonsági erők tagjai is” – mondta az alelnök.

A tüntetőket a gyorsan csökkenő életszínvonal miatti elégedetlenség vitte az utcára amiért az ország elnökét, Julius Maada Biót teszik felelőssé, és azonnali lemondását követelik.

Az alelnök kijárási tilalmat rendelt el, és figyelmeztetett, hogy a biztonsági erőket felhatalmazták a kijárási tilalom maradéktalan betartatására. A kormány és az ország nemzetbiztonsági hivatalának vezetője a nap folyamán tett korábbi nyilatkozataikban arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugat-afrikai országnak épp elég szenvedést okozott a 2002-ben véget ért polgárháború, ezért nyugalomra szólították fel a lakosságot.

Biót 2018-ban választották meg Sierra Leone elnökének, és mandátumából 10 hónap van még hátra.

Címlapfotó: A Sierra Leone-i elnökválasztáson győztes ellenzéki jelölt, Julius Maada Bio támogatói ünnepelnek a fővárosban, Freetownban 2018. április 4-én (MTI/EPA/Ernest Henry)

Ajánljuk még