logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kígyómarásban elhunyt testvére temetésén marta meg egy kígyó

| Szerző: hirado.hu
Egy fiatal indiai férfit a bátyja temetésén mart meg egy kígyó, és később bele is halt a sérülésébe. A történetben azonban az irónia is megbújik, ugyanis a férfi testvére, akinek a búcsúztatásán történt a szerencsétlenség, ugyancsak kígyómarás miatt hunyt el.

 

Egészen elképesztő kettős tragédiáról számoltak be Indiából. A 22 éves Govind Mishra egyik rokona, a szintén 22 éves Chandrashekar Pandey társaságában utazott Bihár államba, hogy részt vegyen a kígyómarásban 38 évesen elhunyt bátyja, Arvind Mishra temetésén – írta a Daily Star.

Arra azonban senki sem számított, hogy a két fiatalt ugyancsak megmarja egy kígyó a szertartáson.

Govind a helyszínen életét vesztette, Chandrashekart kórházba szállították, az állapota jelenleg is válságos, de van esélye a túlélésre.

A WHO szerint India a kígyómarások tekintetében a világ egyik legveszélyesebb országa. A délkelet-ázsiai országban évente nagyjából ötmillió kígyómarás történik, melyből átlagosan 80–130 ezer halálos.

A végzetes kimenetelű marások közel fele Indiához köthető, ezek 90 százalékáért négy mérgeskígyó-faj a felelős: a közönséges krait, a pápaszemes kobra, a Russell-vipera és az arab efa.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még