logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hat éven át folyt az illegális sonkabiznisz, futárszolgálattal érkezett a lopott áru

| Szerző: hirado.hu
Közel egy év szabadságvesztésre ítéltek egy férfit Spanyolországban, aki a munkahelyéről hat év alatt több mint hétezer sonkát lopott el, amelyeket egy futárszolgálat segítségével eladott. A virágzó üzlet több, mint 200 millió forintnak megfelelő összeggel károsította meg a munkaadót.

 

A dél-spanyolországi Huelvában élő férfi 2007 és 2013 között egy húspácoló raktárban dolgozott, ahol a világhírű ibériai szárított sonka, a jamón átvételéért és az érlelési folyamat felügyeletéért felelt.

A lopott sonkákat vásárlóinak egy futárszolgálat közbenjárásával juttatta el, a hat év alatt pedig közel 530 ezer euróval, azaz több mint 200 millió forinttal károsította meg a céget – írta a The Guardian.

A bíróság a férfit szabadságvesztés mellett a teljes pénzösszeg visszafizetésére is kötelezte. Az ítélet akár hat év börtönbüntetésre is súlyosbodhatott volna, viszont mivel az ügy tárgyalása sokáig elhúzódott, az időtartamot 11 hónapra és 29 napra csökkentették.

A Huelva tartományból származó híres jamón de jabugo sonka ínycsiklandó ízét sajátos különlegessége adja. A készítéséhez nevelt fekete lábú sertéseket életük utolsó három hónapjában kizárólag makkal táplálják.

Egy-egy ilyen típusú sonkát akár 500 euróért (közel 200 ezer forintért) is el lehet eladni. A férfi által eltulajdonított hétezer sonka között legalább száz ezzel a különleges eljárással készített húskészítmény volt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még