logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Cipője miatt élhette túl a villámcsapást a lány

| Szerző: hirado.hu
A Fehér Ház előtt három ember halálát okozó villámcsapások egyetlen túlélőjét a titkosszolgálat gyorsan gondolkodó ügynökei és a lány Dr. Martens bakancsa mentették meg – legalábbis a túlélő édesanyja szerint.

A kaliforniai diáklányt, Amber Escudero-Kontostathist múlt csütörtökön érte a villámcsapás, miközben Washingtonban menekültek számára gyűjtött pénzt, annak ellenére, hogy éppen a 28. születésnapja volt – írta a New York Post. 

Míg a villámcsapások következtében hárman meghaltak, Escudero-Kontostathist az ügynökök újraélesztették, akik defibrillátorral rohantak a helyszínre – közölte az édesanya, Julie Escudero. „A titkosszolgálat emberei mentették meg őt. Próbáltam kideríteni a nevüket, hogy személyesen köszönetet mondhassak nekik” – fogalmazott.

Egy sor érzelmes Facebook bejegyzésben Escudero részletezte, hogy az orvosok szerint a lányába csapó villám „a lábujjain ment keresztül, és a bal karjánl”. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a lányát megmentette a Dr. Martens bakancs vastag Airwair nevű gumitalpa, amely elnyelte a a feszültség egy részét – találgatott az édesanya.

Kapcsolódó tartalom

Escudero-Kontostathis – aki a férjével, Achilles-szel volt Washingtonban – már elhagyta az intenzív osztályt, és megtette az első önálló lépéseket” – közölte az édesanya, aki Kaliforniából repült, hogy lánya mellett lehessen.

Escudero azt mondta, „több mint hálás”, hogy a barátai elindítottak egy GoFundMe segélyező oldalt, amellyel hétfő délutánig több mint 40 ezer dollárt (15,5 millió forint) gyűjtöttek össze számára az orvosi költségek fedezésére.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még