logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felborult egy lengyel zarándokokat szállító busz a horvát autópályán, tizenketten meghaltak

Lesodródott az autópályáról, majd a korlátnak ütközött egy lengyel katolikus zarándokokat szállító busz szombat hajnalban Horvátországban. A balesetben 12 ember meghalt és 32-en megsérültek, közülük 19-en súlyosan – közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján Zágrábban.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető E65-ös sztrádán történt az észak-horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közötti autópályaszakaszon.

Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, szombat délelőtt csak egy sávban lehet közlekedni.

Davor Bozinovic elmondta:

a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Međugorjébe.

Mentősök és tűzoltók dolgoznak egy lengyel autóbuszt ért baleset helyszínén a horvátországi Varasd (Varazdin) és Zágráb közötti autópályán, 2022. augusztus 6-án kora reggel. A lengyel külügyminisztérium közlése szerint 12 ember meghalt abban a buszbalesetben, amely a horvátországi Jarek Bisaski és Podvorec települések között, Zágráb irányában történt. A buszon utazó többi utas megsérült. Valamennyi utas Lengyelországból tartott a bosznia-hercegovinai Medzsugorje zarándokhelyre. (Fotó: EPA/Ivan Agnezovic)

A BBC varsói tudósítója arról számolt be, hogy a zarándoklatot a varsói Szent József Katolikus Testvériség társulat szervezte, és a hívőkkel utazott három pap és hat apáca is. A zarándokok főként a Mazóviai Vajdaságban található Radomból és Sokolówból érkeztek. A buszon nem voltak gyerekek.

Kapcsolódó tartalom

A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá a horvát belügyminiszter.

Címlapfotó: Vjeran Zganec Rogulja, Dnevnik.hr

Kapcsolódó tartalom

Nemrég Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki közösségi média oldalán a horvátországi buszbalesetben elhunyt a lengyel zarándokok hozzátartozóinak. A köztársasági elnök úgy fogalmazott: „imádkozom családjukért, a sebesültek gyors felépüléséért, lengyel barátainkért”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még