logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Víztölcsér csapott le a kis szigetre, több házat is elpusztított

| Szerző: hirado.hu
Sokkoló videófelvételen látható az a pillanat, amikor csütörtökön egy víztölcsér csapott le egy kis marylandi szigetre az Egyesült Államokban, miközben a viharos időjárás mardosta a partszakaszt.

A forgószél a víz felett örvénylett, amelyet felszippantott a Chesapeake-öbölnél és a Smith-sziget felé tartott. A szigetről jelentős károkat jelentettek, épületekben és lakóingatlanok rongálódtak meg, de egyelőre nincs hír arról, hogy a kis sziget lakói megsérültek volna – közölte a Fox News. 

Larry Hogan marylandi kormányzó a Twitteren közzétett nyilatkozatában arra figyelmeztette a lakosokat, hogy maradjanak otthon. „Kérjük, maradjanak távol az utaktól az érintett területeken – különösen ott, ahol a favágó csapatoknak dolgozniuk kell” – írta.

Hogan kormányzó azt is megjegyezte, hogy Marylandben több mint 50 ezer áramkimaradást jelentettek. Az amerikai meteorológiai szolgálat közleményt adott ki, amelyben óránként 72 kilométeres szélre és lehetséges jégesőre figyelmeztetett.

A Smith-sziget lakossága kevesebb mint 300 fő. Ez az egyetlen olyan sziget, amelyet nem köt össze híd a szárazfölddel. 2013-ban a marylandi kormány azt javasolta, hogy a Sandy hurrikán okozta segélyekből vásárolják ki a sziget megmaradt lakástulajdonosait.
A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még