logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyilkos bálnák támadtak meg, majd süllyesztettek el egy hajót

| Szerző: hirado.hu
Kardszárnyú delfinek, vagy más néven gyilkos bálnák egy csoportja vett célba egy hajót, és a portugál haditengerészetnek kellett segélyhívást indítania egy helyi halászhajóhoz, hogy mentse meg a hajó utasait, akiket mentőcsónakokba helyeztek.

Portugália partjainál elsüllyedt egy hajó, amelyről öt embert mentettek ki, amikor egy csapat gyilkos bálnának is nevezett víziállat megtámadta őket – írta honlapján a Mirror.

A hajó 11 km-re haladt Sines tengerparti várostól vasárnap, amikor a támadás történt. Egy közeli halászhajó, a Festas André vette fel őket. Nem ez az első eset, hogy az Atlanti-óceánnak ezen a részén egy hajót orkák rohamoztak meg, a támadások sorozata 2020 júliusa óta megszaporodott.

A tudósok arra figyelmeztettek, hogy ezek a támadások továbbra is problémát jelentenek, bár hangsúlyozzák, hogy nem agresszív támadásokról van szó. Úgy gondolják, hogy a felnőtt gyilkos bálnák pusztán azért veszik célba a hajókat, hogy megtanítsák a fiataljaikat tonhalra vadászni.

Kapcsolódó tartalom

Ugyanakkor hozzátették: „Nem zárhatjuk ki, hogy több egyed is megtanulja ezt az új viselkedést, a hajókkal való interakciót, és a helyzet valószínűleg rosszabbodni fog”.

Alfredo López, a tengeri emlősök tanulmányozásával foglalkozó koordinátor korábban azt mondta, hogy az állatok „elővigyázatossági” lépéseket tesznek, hogy megvédjék magukat. „Ez nem bosszú. Csak elővigyázatosságból cselekszenek” – mondta.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még