logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A dánok után a svédek is megpróbálnák felszámolni a migránsgettókat

| Szerző: hirado.hu
Anders Ygeman svéd migrációs miniszter a Dagens Nyheter (DN) című lapnak adott interjúban elismerte, hogy hatalmas problémákat okoznak azok a gettók, ahol a migránsok nem igazán akarnak integrálódni.

Ygeman szerint ezt úgy lehetne megoldani, hogy hasonló politikát alkalmazzanak, mint a szomszédos Dánia, amely megkezdte a migráns gettók egy részének felszámolását, és a lakók elköltöztetését, hogy véget vessen a bűnözés és társadalmi széthúzás melegágyaiként szolgáló párhuzamos társadalmaknak.

A svéd tárcavezető javaslata értelmében bármely terület lakóinak legalább 50 százaléka svéd, dán, izlandi, finn vagy norvég kell, hogy legyen.

„Szerintem nem jó, ha vannak olyan területek, ahol a többség nem skandináv származású ”

– magyarázta Ygeman elképzelését a DN-nek. „Ha meg akarsz tanulni svédül, gyakorolnod kell. Ha olyan területen élsz, ahol a szülőfölded nyelvével boldogulsz, akkor a nyelv elsajátítása és fejlesztése rendkívül megnehezül” – tette hozzá. „Ha ráadásul olyan munkahelyed van, ahol a szülőfölded nyelvén boldogulsz, hol fogod gyakorolni a svéd nyelvet?” – vetette fel a svéd migrációs miniszter.

Kapcsolódó tartalom

Ismert, a dán kormány jelenleg azon dolgozik, hogy az ország különböző területein élő lakosságnak legfeljebb 30 százalékát alkossa nem nyugati gyökerekkel rendelkező népesség.

Svédország közismerten hatalmas problémákkal küzd az elmúlt három évtizedben az országba beengedett migránsok integrálásával.

A Zero Hedge korábban arról számolt be, hogy 20 évvel ezelőtt, a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást megelőző időszakban Svédország Európa egyik legbiztonságosabb országa volt. A portál feleleveníti, tavaly a német Bild című német lap a következő főcímmel jelent meg:

“Svédország Európa legveszélyesebb országa”.

Kapcsolódó tartalom

Tavaly rekordszámban fordultak elő lövöldözések Svédországban, mivel a hatóságok egyre kevésbé tudják megfékezni a migráns bandák által elkövetett bűncselekményeket.

Az előző évben összesen 46-an vesztették életüket 335 lövöldözésben, a legtöbbet a migráns hotspotokban, Malmöben, Göteborgban és Stockholmban.

Ajánljuk még