logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Magyarország ellenállt, ezért nem vagyunk kedvencei az amerikai Demokrata pártnak

| Szerző: hirado.hu
A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáján mondott nyitóbeszédet Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: a győzelemért kell játszani, „el kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél”.  

Van bennünk valami közös, Magyarország Európa magányos csillagállama – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hogyan harcolunk címmel elmondott nyitóbeszédében, utalva ezzel Texas állam Amerikában használatos megnevezésére (Lone Star State).

Sok embert sikerült összezavarni azzal, hogy meghívtak – mondta a kormányfő. „Elsősorban a liberális médiát, amelynek a holnapi címlapjait már ma lehet látni. Mindez fake news lesz, de elmondom önöknek, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben. Bárki, aki ennek ellenére ezzel vádol minket, az egyszerűen idióta”.

Orbán Viktor szerint valószínűleg összezavarodtak az NGO-k is, akik már írják a tanulmányainkat arról, hogy hogyan lett tönkretéve a magyar demokrácia, ami egyébként szerintük megtörtént korábban már több alkalommal is.

„A Demokrata párti elitet is sikerült összezavarni. Tiszteljük az Egyesült Államokat, ezért tisztelettel tartozunk a jelenlegi vezetésnek is. De nem feledkezhetünk meg arról, hogy az itteni vezetés ideológiai nyomás alá helyezte Európát, ami nekünk nagyon rossz”.

„Az Obama-adminisztráció azt akarta, hogy a keresztény elemeit töröljük el a magyar alaptörvénynek, és a helyükre globalista liberális elemek kerüljenek. Értik ezt? A szabad világ vezetője azt akarta, hogy megváltoztassuk az alkotmányunkat, de ellenálltunk és azóta nem vagyunk a kedvencei az amerikai Demokrata pártnak”

– mondta Orbán Viktor.

Kijelentette, a progresszív liberálisok nem akarták, hogy elmenjen a konferenciára. „Azért vagyok itt, hogy elmondjam, össze kell fogni” – hangoztatta.

„Mi, magyarok legyőztük a kommunizmust, amit a szovjet csapatok kényszerítettek ránk”

– mondta. Apáink adták le az első lövést, és mi, a fiaik nyertük meg a háborút. Tudjuk, hogy miért tartozunk Ronald Reagannek hálával és köszönettel – húzta alá.

A miniszterelnök úgy folytatta, hogy a kommunisták feltámadtak hamvaikból és összefogtak a liberálisokkal. Orbán Viktor leszögezte, a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, ezért újra le kell győzni őket.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: 2010 óta folyamatosan nyer a jobboldal Magyarországon.

„A győzelem napi rutinná vált számunkra. De ismerjük a régi mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a holnapi meccset”

– mondta.

„Megtanultam, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel. Ez a mi titkunk a győzelemre” – tette hozzá a miniszterelnök.

„Azért vagyok itt, hogy elmondjam, meg kell osztanunk a tapasztalatainkat; hogy elmondjam, hogy az értékeink, mint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család, lehetnek sikeresek a harcmezőn. Még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja” – mondta Orbán Viktor.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam, miként tettük ezeket az értékeket sikeressé, fősodratúvá Magyarországon. Talán a mi történetünk segíthet önöknek abban, hogy Amerikát újra naggyá tegyék – sorolta.

Orbán Viktor pontokban emelte ki a magyar kormány eredményességét

Amikor harcolunk, akkor legalább 100 százalékot teszünk bele. Igazat mondunk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha a fél világ támad bennünket. Az ember nem nyerhet fél szívvel. „Az ember vagy mindent belead, vagy a biztonságot választja és veszít” – hangsúlyozta.

Ezért az első és legfontosabb, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításainkban. Segítenek bennünket abban, mely cselekedetek helyesek, és melyek helytelenek. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy bennünket Isten a saját képmására teremtett.

„Ezért elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk, mint a migráció, a gender és a civilizációk összecsapása.”

Ne aggódjanak, egy keresztény politikus nem lehet rasszista, ezért sose habozzunk keményen ellenszegülni ellenfeleinknek.

A magyar miniszterelnök Soros Györgyöt is megemlítette beszédében.

A elmondta, hogy jól ismeri, hiszen ő az ellenfele. „Soros Györgynek egy egész hadsereg áll a szolgálatára: pénz, szervezetek, egyetemek és a brüsszeli bizottság fele. A liberálisok mindig azt mondják, hogy veszíteni fogunk” – mondta a miniszterelnök. „De egy dolgot megtanultam: nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközökkel, mert ellenfeleink liberális intézményeket, koncepciót és nyelvezetet használnak marxista és totalitárius terveik álcázására.”

Magyarország egy öreg, büszke, Dávid nagyságú nemzet, amely egyedül áll a globális Woke Góliáttal szemben, akik teljes támadásban vannak, és emiatt nekünk totális védekezésben kell lennünk. Mi magyarok azt tudjuk megmutatni önöknek, hogy hogyan lehet visszaverni ezt a támadást

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a migráció kapcsán kiemelte, hogy

mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtunk az illegális migrációra.

Az illegális migráció kérdésében népszavazást kezdeményeztünk, és az emberek úgy döntöttek, hogy nem kérnek belől. A magyar kormány megépítette a határkerítést, ami a mai napig védi az országot.

Orbán Viktor Tucker Carlson amerikai konzervatív televíziós személyiséget idézte, aki magyarországi látogatása során azt mondta az itteni határkerítésről: „Nem egy high-tech fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat”.

A kormányfő kifejtette:

a 2015-ös migrációs válság idején 400 ezer illegális migráns érkezett hazánk határaihoz, ami majdnem háromszor annyi mint, amekkora Dzsingisz kán serege volt.

Magyarország megállította a migrációt a határkerítés megépítésével

Beszédében a miniszterelnök közölte: 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg idén a határainknál. „Elfogunk minden illegális határátlépőt, és visszakísérjük őket. Be lehet adni a menedékkérelmek a nagykövetségeinknél, de aki illegálisan akar Magyarországra jönni, annak nem fog sikerülni.”

„Az EU okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk, akik azt akarják, hogy adjuk fel migrációs politikánkat, mert tudják, hogy ez a jövő végső csatája” – folytatta a miniszterelnök, hozzátéve:

„A jövő a gyerekeinké, ezért soha nem fogjuk magunkat megadni”.

„Európában azt mondják, a család nem létezik. Mert a szeretet az szeretet, a család meg család. Ha az ember nem tudja megfogalmazni a család fogalmát, akkor a család nem létezik. Azt is mondják, hogy a nyugati család az a hely, ahol az úgynevezett patriarchátus elnyomása kezdődik. De a családpolitika esetében Magyarországon megint csak a saját szabályaink szerint játszunk” – mondta a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

„Tudjuk, hogy

a család az a hely, ahol a szülők átadják a tradicionális értékeket a következő nemzedéknek”.

Ha a tradicionális családok megszűnnek, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól. Ezért Magyarország a GDP 6 százalékát költötte családtámogatásokra. Az összes támogatás a családok rendelkezésére áll, már a fogantatás pillanatától. A családok automatikusan kedvezményekre jogosultak, az állam pedig átvállalja a hallgatói kölcsönt a harmadik gyermek után. A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyi jövedelemadó-mentességet élveznek.

„Ezért, ha még nem nősek, javaslom, hogy azonnal keressenek maguknak magyar feleséget” – mondta a miniszterelnök .

Orbán Viktor kiemelte, hogy

az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig megfeleződött Magyarországon. „Ez nem rossz kezdet”

– tette hozzá.

Magyarországon az elmúlt években nemcsak fizikai falat (kerítést) kellett építenünk a határon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is fel kellett húznunk a gyermekeink köré, hogy megvédjük őket a gender ideológiákkal szemben.

A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket

A magyarok egy népszavazás keretében nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításban. Hozzátette: Magyarország történelmében soha nem volt még ilyen népszavazás, ahol ilyen sokan mondtak, volna nemet. A magyar alkotmány kimondja, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet.

Kiemelte:

„Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége.”

Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő között létrejött életközösséget. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, összegezve az előbbieket: az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„Nincs szabadság rend nélkül, ha nincs rend, akkor káosz van”

Magyarországon a rendvédelmi szervek nem az emberek ellenségei, ők a szabadság őrei. „A jognak nem a bűnözőket kell védeni, hanem az áldozatokat. Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Budapesten az ember éjszaka is biztonságosan sétálhat” – fejtette ki a miniszterelnök.

A globális minimumadóról elmondta, hogy az Európai Unióban Magyarország az utolsó ellenálló, de „a birodalom mindig visszavág”. Az Egysült Államok jelenlegi kormányzata úgy döntött, hogy megszünteti Magyarország és az Egyesült Államok közti egyeséget, ami előnyös volt az amerikai befektetőknek – a miniszterelnök szerint ez a baloldal bosszúja volt.

Orbán Viktor elmondta, hogy az amerikai pénzügyminisztérium arról megfeledkezett, hogy ugyanilyen szerződésük van Oroszországgal is.

„Ukrajna a szomszédunk, teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele” – jelentette ki a háborúra térve. Kifejtette, hogy

Oroszország támadása eddig egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra jöjjön. Jelenleg naponta tízezer menekült jön hazánkba.

Orbán Viktor szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút. Hozzátette: amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában.

A magyar kormányfő aláhúzta, hogy csak erős vezetők képesek békét teremteni. „Segítsenek nekünk, egy erős Amerikára van szükségünk” – mondta a miniszterelnök vendéglátóinak.

Összegzésképpen Orbán Viktor elmondta, a világon számos nemzet van, de egyiküknek sincs akkora hatalma vagy befolyása, mint az Egyesült Államoknak. Kiemelte, hogy a világnak súlyos veszélyekkel és kétségekkel kell szembenéznie. „Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint a jelenlegi. A XX. század ideológiai háborúi, a Náci Németország és a Szovjetúnió totalitárius hatalmai ellen vívott harcok iszonyatosak voltak, de a demokratikus Nyugat összefogott, és le tudta győzni őket.”

„Most a nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően. A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem”

– fogalmazott.

„Fel kell vennünk a harcot. A győzelem sosem lesz lehetséges, ha a legkisebb ellenállás felé vesszük az irányt. Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban. Össze kell hangolni csapataink mozgását, mert ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznünk.”

Kitért arra, hogy idén az Egyesült Államokban félidős választások lesznek, 2024-ben pedig elnöki és kongresszusi választásokra kerül sor. Magyarországon pedig 2024-ben európai parlamenti választásokat tartanak.

„Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. Ma egyik fronton sem állunk nyerésre, pedig mindkettőre szükségünk van. „Két évünk van a felkészülésre.

Elmondhatom önöknek, nem lesz könnyű, de ne féljenek. Csak higgyenek Szent János Pál pápa tanításában, a lengyel pápa tanításában: nincs olyan ellenség, melyet Krisztus már le ne győzött volna.

Tehát induljunk el, és győzzünk! Isten áldja Texast, Isten áldja barátságunkat!

–  zárta szavait Texasban Orbán Viktor miniszterelnök.

Ajánljuk még