logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs levelet írt a CNN-nek az ott elhangzott valótlan állítások miatt

| Szerző: hirado.hu
A miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán mutatta be a levelet.

Orbán Balázs közösségi oldalán azt írta: „Nyílt levelet küldtem a CNN egyik műsorvezetőjének, miután valótlan állításokkal kritizálta Magyarországot. Azt javasoltam neki, hogy ahelyett, hogy ilyen nehéz időkben megalapozatlan vádakra hivatkozva kioktatnánk és kritizálnánk egymást, egyesítsük erőinket nyugati civilizációnk megőrzéséért és jobbá tételéért.”

A miniszterelnök politikai igazgatója egy műsorvezetőnek címzett levelében azt írta, hogy „az Ön legutóbbi műsora sajnos csak egy további bizonyítéka a liberális média erőfeszítéseinek, hogy téves információkat terjesszen hazánkról. Mindig nagy bátorságra vall egy másik országot saját történelméről leckéztetni. Nekem soha nem lenne merszem sarkosan nyilatkozni az amerikai Függetlenségi Háborúról, a Polgárháborúról, vagy az amerikai történelem más mérföldköveiről”.

Kitért arra, hogy „azt állítani, hogy Orbán miniszterelnök úr »tiszta magyar fajról« beszélt, egyértelmű hazugság. Ő beszédében pont arra világított rá, hogy mi, magyarok különböző népek keveredéséből jöttünk létre, amelyet a »hungaro-pannon szósz« forrasztott össze egy nemzetté, egy multietnikus közösségben”.

„Amikor Ön Magyarország másfél évszázados török megszállásáról beszélt, pontosan Orbán miniszterelnök úr érveit támasztotta alá: az iszlám civilizáció ugyanis évezredek óta próbál Európa felé terjeszkedni, és a mi felelősségünk a kereszténység keleti határainak védelme.

Az Ön inszinuációja, miszerint Orbán miniszterelnök úr állítólag antiszemita, egy olyan hamis vád, amelyet határozottan vissza kell utasítsak. Magyarország Kormánya zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, és ez politikánk egyik sarokköve volt az elmúlt tizenkét évben is.

A zsidó közösség számára ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, ahol szabadon és nyilvánosan gyakorolhatják vallásukat és szokásaikat – mindenféle félelemérzet nélkül; ezt sajnos már számos Nyugat-európai országról sem mondhatjuk el. A zsidó vallási közösségek több tízmillió dollár állami támogatásban részesülnek, és Izrael hazánk egyik legfontosabb partnere és szövetségese a világpolitika színpadán. Migrációellenes álláspontunk pedig további, hosszútávú védelmet biztosít zsidó honfitársaink számára” – írta Orbán Balázs.

Leszögezte, hogy őszintén hisz abban, hogy „a viták viszik előre közös ügyeinket, és csak együtt juthatunk közelebb az igazsághoz.”

„Addig is azt javaslom, hogy ezekben a zavaros időkben egymás alaptalan vádakra hivatkozó leckéztetése helyett inkább közös erővel próbáljuk meg leküzdeni a nyugati civilizáció előtt álló kihívásokat, mert biztos vagyok benne, hogy valójában mind a kettőnknek ez a célja” – zárta levelét a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ajánljuk még