logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma elstartol a CPAC 2022 – Orbán Viktor este nyitóbeszédet mond

| Szerző: hirado.hu
A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján mond nyitóbeszédet Orbán Viktor csütörtökön. A miniszterelnök a texasi Dallasban tart előadást, magyar idő szerint húsz perccel este 9 óra előtt, amit az M1 Televízió és a hirado.hu élőben közvetít. A kormányfő a tervek szerint arról beszél majd, hogy miként voltak képesek négyszer is kétharmados győzelmet aratni a baloldal felett. A rendezvényen Donald Trump korábbi amerikai elnök is felszólal, aki birtokán fogadta Orbán Viktort – számolt be az M1 Híradó.

Újabb videóban számolt be Orbán Viktor szerdai tárgyalásáról Donald Trumppal. A rövid összeállításban az egyeztetés fontos pillanatai láthatók.

Szeretjük Magyarországot

– a korábbi amerikai elnök mondatával zárult a felvétel. Orbán Viktort Donald Trump a New Jersey állambeli bedminsteri birtokán fogadta.

Trump elnök fontos szövetségesünk – jelentette ki Orbán Viktor az egyeztetés után a közösségi oldalán közzétett videóban. A miniszterelnök hangsúlyozta: mindketten elkötelezettek az illegális migráció elleni küzdelemben, de az alacsony adók és a béke mellett is.

„Egyet értettünk abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke. Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen. Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is.”

„Nagyszerű időt töltöttünk együtt barátommal, Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével ”– írta közösségi oldalán Donald Trump. A volt amerikai elnök az egyeztetés után úgy fogalmazott, több érdekes témát is megvitattak azok közül, amik manapság a világot foglalkoztatják. „Megünnepeltük az ő nagy áprilisi győzelmét is”.

Orbán Viktor ma az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján mond nyitóbeszédet

„Harminc percben fog beszélni a magyar miniszterelnök. A beszéd címe: How we fight, vagyis hogyan harcolunk. Ez egy tanács lehet a republikánusoknak, akik lényegében inspirációt próbálnak meríteni a magyar miniszterelnök négy kétharmados győzelméből, és ez volt a májusi budapesti CPAC-nek is az egyik fő gondolata

– számolt be az M1 Televízió tudósítója Dallasból.

A CPAC – amelyet idén májusban Európában először Budapesten rendeztek meg – a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvénye.

„Van helye és jelentősége a globális szintéren annak a fajta gondolkodásmódnak a politikában, amelyet a magyar kormány képvisel”

mondta az M1 Ma Reggel című műsorában Halkó Petra, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető külpolitikai elemzője.

Kapcsolódó tartalom


Nemcsak Magyarországon, de külföldön sincs alternatívája annak a politikai gondolkodásmódnak, amelyet a magyar kormány képvisel 12 éve – fogalmazott. A szakértő szerint ezért próbál több ország is ihletet meríteni a magyar modellből.  

Hozzátette,

„a gazdaságpolitikai, családpolitikai és egyéb nemzeti szuverenitáson alapuló döntések, megközelítések, amelyek Magyarországon, hazánkban megvalósulnak, azoknak igenis van jelentősége nemzetközi szintéren is, és példaként, modellként tud szolgálni más országok számára. Nem egy esetben az is bebizonyosodott, hogy ezek a megoldások komoly válsághelyzetben is helytállnak”.

Ajánljuk még