logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új önrendelkezési törvényjavaslat Németországban: Évente egyszer megváltoztathatnák nemüket a németek

| Szerző: hirado.hu
Egy új jogszabály értelmében évente egyszer megváltoztathatnák a nemüket és a nevüket a német lakosok. Az évenkénti nemváltoztatás nem műtéthez kötött - írja a Zerohedge.

Az önrendelkezési törvény lehetővé teszi a transznemű, az interszexuális és a nem bináris emberek számára, hogy tetszés szerint megváltoztassák a nemüket, pusztán egy anyakönyvi hivatal felkeresésével és egy papír aláírásával.

Az új jogszabály, amely valószínűleg még a Bundestag tagjainak nyári szünete előtt átmegy a parlamenten, megszüntetné az orvosi szakvélemény benyújtásának, vagy szakértői vélemény beszerzésének szükségességét.

A törvény hivatalosan is alapjoggá kodifikálná a nemi diszfóriát, amelyet korábban mentális betegségként kezeltek.

„A transzneműek, az interszexuálisok és a nem bináris emberek számára a jelenlegi törvény megalázó. Leváltjuk véglegesen egy modern önrendelkezési törvénnyel. Az önrendelkezési törvény javítani fogja a transznemű emberek életét és elismeri a nemek sokszínűségét” – mondta Lisa Paus családügyi miniszter.

„Sok területen a társadalom előrébb jár, mint a jogalkotás. Kormányként úgy döntöttünk, hogy jogi keretet teremtünk egy nyitott, sokszínű és modern társadalom számára” – tette hozzá.

A németek mérsékelt többsége, 46 százaléka helyesli a kormány terveit, míg a megkérdezettek 41 százaléka elutasítja a törvényt – derül ki a YouGov Intézet reprezentatív felméréséből.

A új törvényjavaslatot egyébként egyedül a feminista csoportok és a jobboldal ellenzi erősen.

A német jobboldal úgy fogalmazott: a törvénynek „semmi köze a szabadsághoz, hanem a valóság durva tagadásának kifejeződése. A biológiában a törvényeket nem lehet egyszerűen figyelmen kívül hagyni”.

Emellett a CDU is aggodalmát fejezte ki az új jogszabállyal kapcsolatban, mivel szerintük önkényhez vezethet, illetve a bűnözőknek is megkönnyítené, hogy láthatatlanok maradjanak a hatóságok vagy a hitelezők előtt.

Ajánljuk még