logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kínai repülőgépek átlépték a Tajvani határt

| Szerző: hirado.hu

Nancy Pelosi gépe leszállt Tajvanban. Mindeközben a kínai állami média jelentése szerint Sz-35 típusú vadászgépek átlépték a Tajvani határt.

Az amerikai képviselőház elnökének útja rendkívül nagy feszültséget keltett a térségben. Pelosi az Egyesült Államok legmagasabb rangú megválasztott tisztviselője, aki több mint 25 év után Tajvanba látogatott. Nancy Pelosi gépe magyar idő szerint valamivel 17 óra után szállt le Tajvanban.

Mindeközben a kínai állami média jelentése szerint Sz-35 típusú vadászgépek átlépték a Tajvani-szoros határát – számolt be a BBC.

Peking korábban figyelmeztetett, reagálni fog Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnökének Tajvani látogatására. A múlt héten mintegy kétórás telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök, az egyeztetésen Hszi Tajvannal kapcsolatban arra figyelmeztette Bident, „ne játsszon a tűzzel”.

Kapcsolódó tartalom

A feszült helyzetet jelzi, hogy közösségi oldalon megosztott videók szerint a látogatást megelőzően megszólaltak a légvédelmi szirénák Dél-Kínában:

Ajánljuk még