logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már nem kell amerikai állampolgárság a Los Angeles megyei kormányzati álláshoz

| Szerző: hirado.hu
Új lehetőség nyílhat az Amerikai Egyesült Államokba migránsként érkezők számára, ugyanis aki a Kalifornia államban elhelyezkedő Los Angeles megyében keres állami állást, a foglalkozás betöltéséhez már nem szükséges amerikai állampolgárság – számolt be a döntésről a Fox Business hírcsatorna. „Ez az indítvány világossá kívánja tenni, hogy a megye, mint a régió egyik legnagyobb munkáltatója, arra törekszik, hogy befogadó és sokszínű legyen.”

A Los Angeles Megyei Felügyelő Tanács a múlt héten vita nélkül, egyhangúlag szavazta meg, hogy a megye többé ne követelje meg az amerikai állampolgárságot a kormányzati állások betöltéséhez.

Az irányelv kivételt képez azon állások esetében, ahol az állami és szövetségi törvények előírják az amerikai állampolgárságot. A Los Angeles megyei seriffhivatalnál dolgozni kívánókra, valamint a megye által felvett békefenntartókra továbbra is vonatkoznak az állampolgársági követelmények – tette hozzá a hírcsatorna.

Az indítványt a felügyelő tanács két tagja, Hilda L. Solis és Sheila Kuehl írta.

Az új irányelv

biztosítja, hogy a munkára jelentkezőket tisztességesen és méltányosan mérlegeljék, tekintet nélkül a nemzeti származásra, állampolgárságra vagy más, nem érdemi tényezőkre, amelyek nem kapcsolódnak lényegesen a pozíció feladatainak sikeres ellátásához”

– adta hírül a Los Angeles Daily News.

A felügyelőbizottság tavaly kérte fel a Megyei Jogtanácsosi Hivatalt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy készítsenek elemzést arról, hogy jogszerű-e az állampolgársági követelmények eltörlése a testület által kinevezett megyei tisztviselőkkel vagy osztályvezetőkkel szemben.

A jelentés szerint a dolgozók állampolgársági követelménye eltörölhető, amennyiben az állami vagy szövetségi törvények nem írják elő kifejezetten ezt a követelményt.

„Los Angeles megye egy olyan közösség, ahova a világ minden szegletéből bevándorlók érkeznek” – írta Hilda L. Solis az indítvány benyújtásakor kiadott nyilatkozatában.

Kapcsolódó tartalom

Az előterjesztést megfogalmazó Solis továbbá hozzátette: „Bár a megyei kormányzatunkban dolgozók tükrözik azt a közösséget, amelyet képviselnek, van hová fejlődni. Ez az indítvány világossá kívánja tenni, hogy a megye, mint a régió egyik legnagyobb munkáltatója, arra törekszik, hogy befogadó és sokszínű legyen, és elkötelezett amellett, hogy ne zárja ki, és ne engedje, hogy az állampolgárság akadálya legyen a foglalkoztatásnak.

880 ezer amerikai állampolgársággal nem rendelkező személy él Los Angeles megyében

A felügyelő tanácstag szerint, 2018-ban a becslések szerint 880 ezer amerikai állampolgársággal nem rendelkező személy élt Los Angeles megyében. Solis a Los Angeles Megyei Ügyvédi Hivatal adatai kapcsán arra is rámutatott, hogy a hivatal olyan állampolgársággal nem rendelkező egyénektől kapott kérelmeket, akik egyébként jogosultak lennének Kaliforniában ügyvédi tevékenységet folytatni, de az állampolgársági követelmény miatt kizárták őket a jelentkezési folyamatból.

„A kulturális, faji, etnikai, etnikai vagy vallási jellemzőkön alapuló akadályok a foglalkoztatásban ellentétesek az alapvető értékeinkkel. Az állampolgárság átfedi ezeket a demográfiai jellemzőket” – mondta Ricardo García, Los Angeles megye kirendelt védőügyvédje.

“A Solis és Kuehl felügyelő tanácstagok által benyújtott indítvány elősegíti a felvételi eljárásban a méltányosságot, valamint lehetőséget biztosít a Közjogi Ügyészség számára a legképzettebb jelentkezők foglalkoztatására, állampolgársági státuszuktól függetlenül” – idézte a hírcsatorna a védőügyvéd szavait.

García továbbá kiemelte:

„Egy bevándorló tapasztalata elő fogja mozdítani jövőképünket, küldetésünket és értékeinket, hogy megvédjük ügyfeleink jogi és emberi jogait, és lehetővé teszi számunkra, hogy könnyebben megvalósítsuk azon célomat, mely szerint alkalmazottaink teljes mértékben képviselhetik az általunk kiszolgált lakosság demográfiai összetételét.”

 Az új irányelv az állampolgársági követelmény megszüntetésével abban is segít, hogy olyan munkavállalók jöjjenek be, akik több nyelven beszélnek, így „kapcsolatot teremthetnek a kiszolgáltatott közösségekkel és új kapcsolatokat hozhatnak létre a kritikus szolgáltatásokhoz” – tette hozzá Ricardo García.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még