logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Ne hordjatok nyakkendőt, akkor nem lesz melegetek” – újabb spórolási tipp, ezúttal a spanyol miniszterelnöktől

Pedro Sanchez spanyol kormányfő sajátos ötlettel állt elő, hogy energiát spóroljon: arra buzdította a közszférában és civil szektorban dolgozókat, hogy ne viseljenek nyakkendőt. Jó példával elöl járva a baloldali politikus már pénteki sajtótájékoztatóján is nyakkendő nélkül jelent meg – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

„Ezzel mind energiát spórolhatunk meg!” – magyarázta a spanyol kormányfő a sajtótájékoztatóján, és azt is elmagyarázta, miért.

Sanchez szerint nyakkendő nélkül javul majd az emberek hőérzete, ezért nem kell annyi légkondicionálót használni, így végső soron áramot takarítanak meg.

A politikus addig azért mégsem „merészkedett” az öltözködési szabályok felrúgásával, hogy a zakóját is levegye a 36 Celsius-fokos madridi nyárban.

Kapcsolódó tartalom

Spanyolország egyébként egyike azoknak az országoknak, melyek nem támogatják az Európai Bizottság tervét a gázfogyasztás 15 százalékos csökkentéséről.

„Megvédjük az európai értékeket, de nem fogadunk el olyan áldozatot, amelyről még a véleményünket sem fejthettük ki. Nem számít, mi történik, nem korlátozzuk a spanyol családok gáz- és áramfogyasztását otthonaikban”

– szögezte le Teresa Ribera energiaügyi miniszter.

Pedig Spanyolország nem is függ az orosz gáztól: az importált mennyiségnek mindössze 10 százaléka érkezik Oroszországból, miközben 34 százalék az Egyesült Államokból, 25 százalék Algériából és 14 százalék Nigériából.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: EPA/Chema Moya

Ajánljuk még