logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lekapcsolják az esti világítást Linzben

| Szerző: hirado.hu
Az energiaválság miatt Linz városa harmincegy épület esetében korlátozza azok díszkivilágítást. Az épületek mellett, utak, hidak és közparkok esetében rövidebb üzemidővel világítanak. A döntés érdekessége, hogy a város két, hipermodern múzeumának épületére nem vonatkoznak a korlátozások, templomokra több százéves épületekre viszont igen.

A szankciós politika okozta energiaválság következményeként számos területen korlátozó intézkedéseket vezettek be Európában. Linz városában sincs ez másként: egy közelmúltban meghozott döntés értelmében este 11 órakor kikapcsolják az osztrák város több épületének díszkivilágítását – olvasható a Kronen Zeitungban.

A város illetékesei egy harmincegy épületet tartalmazó listát állítottak össze, amelyek esetében korlátozzák a díszkivilágítást.

A katalógusban szerepel a Pöstlingberg-templom, illetve a régi és az új városháza épülete is. Az illetékesek ugyan elismerik, hogy a díszkivilágításnak szerepe van a turizmus élénkítésében, de – szerintük – a jelenlegi helyzetben nincs más mód a takarékosságra.

Kapcsolódó tartalom

Az intézkedés egyik érdekessége, hogy a város két – üvegből épült, tájidegen – modern múzeumának épületére (Lentos és AEC) nem vonatkozik a bevezetni kívánt korlátozás.

Az Osztrák Zöld Párt javaslatának értelmében, az alsó-ausztriai nagyváros útjain, hídjain és a közparkokban rövidebb ideig lesz használatban a köz- és díszkivilágítás.

Ajánljuk még