logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt Zoltán Péter, művésznevén Peter Sharp, a Petőfi Rádió legendás DJ-je

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő, miután egy utas megpróbálta kirúgni az ablakokat

| Szerző: hirado.hu
Vádat emeltek egy részeg brit férfi ellen, aki megpróbálta kirúgni az ablakokat a Virgin Atlantic Londonból Los Angelesbe tartó járatán.

 

A Virgin Atlantic Londonból Los Angelesbe tartó járata tegnap kényszerleszállást hajtott végre, egy őrjöngő utas miatt.

Szemtanúk elmondása alapján a férfi veszekedni kezdett a személyzettel, majd azt állította, hogy megpróbálja „kirúgni” a gép ablakait. Az utast néhány amerikai tengerészgyalogos, akik szintén a repülőn utaztak, a földre érkezésik megbilincselték – írja az Independent. 

A 141-es járat menetrend szerint indult a Heathrow repülőtérről, de a 787-es Dreamliner-t a Utah állambeli Salt Lake Cityben landoltatták – körülbelül két órára az eredeti célállomástól. Az incidens miatt a gép négy órás késéssel ért Los Angelesbe.

A Salt Lake City rendőrség közleménye szerint az utast más utasoknak és a repülőszemélyzet tagjainak fizikailag vissza kellett tartaniuk, miközben a gép még a levegőben volt, hogy ténylegesen ki ne törje az ablakokat, vagy nehogy bármi kárt okozzon.

„Ügyfeleink és személyzetünk biztonsága és jóléte mindig a legfontosabb számunkra, és nem tűrünk el olyan magatartást, amely ezt veszélyezteti” – nyilatkozta a Virgin Atlantic szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok egyelőre nem hoztak nyilvánosságra további részleteket, azonban a jelentések szerint az utas egy brit férfi volt, élettársával és gyermekével utazott. A férfi az út során alkoholt fogyasztott, és az utazás alatt ittas állapotba került.

A férfi ellen vádat emeltek.

Ajánljuk még