logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A józanságra hivatkozva zártak be a kánikulában egy uszodát Franciaországban

Abszurd hír járja be a francia sajtót: egy Párizstól nyugatra fekvő település vezetése a legnagyobb nyári kánikulában döntött úgy, hogy szeptemberig bezárja a városi üzemeltetésű uszodát -számolt be az M1 Híradója.

A döntés összecseng a francia kormányfő és a francia energiaügyi miniszter kormányzati utasításával, amelyben energiaügyi józanságra és energiatakarékossági intézkedések azonnali életbe léptetésére szólítják fel az állami szektort, vagyis a minisztériumokat és a közigazgatási intézményeket, valamint a nagyvállalatokat is.

Bár a kormányzati ukáz csak az energiafogyasztás mérséklésére vonatkozott – és nem az egyes intézmények üzemeltetésének a teljes felfüggesztésére –

a párizsi előváros lakosai most éppen a legnagyobb nyári hőségben lesznek kénytelenek nélkülözni a városi uszodát, hogy a polgármesteri hivatal lejjebb tudja tornázni a város áramszámláját.

Kapcsolódó tartalom

A lakosság felzúdult a hír hallatán. Egy szülő rámutatott,

hogy sok francia család nem engedheti meg idén a nyaralást, ezért a gyerekek a kánikulában gyakori vendégek – voltak – az uszodában.

A sportért felelős városi képviselő szerint azonban az uszoda bezárására sokkal alkalmasabb pillanat a nyári vakáció ideje, mert az őszi–téli időszakban jóval több úszó veszi igénybe a létesítményt. A bezárással a város hetvenezer euróval tudja csökkenteni – csak az uszoda révén – a villanyszámláját, ami az energiaár-robbanás óta a hétszeresére emelkedett.

Ajánljuk még