logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt Zoltán Péter, művésznevén Peter Sharp, a Petőfi Rádió legendás DJ-je

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A helyzet már elviselhetetlen” - ismét lövöldözés volt a migránsok között Szabadka mellett

| Szerző: hirado.hu
Ismét lövöldözés volt a migránsok között Szabadka mellett. Egy embert kórházba szállítottak. Azt még nem tudni, hogy pontosan mi történt. Nem ez az első eset, hogy a migránsok egymásra támadnak. A helyiek szerint elviselhetetlen a helyzet, mert a migránsok rettegésben tartják az egész környéket, segítségre pedig nem igen számíthatnak.

Ismét lövésektől volt hangos Szabadka makkhetesi városrésze. A település melletti erdőt hónapok óta migránsok lakják. Csütörtök este ezen a részen dördültek lövések, nem messze a lakóházaktól, és a magyar határtól.

Légvonalban nagyjából egy, másfél kilométerre van a magyar biztonsági határzár, és az erdő mélyéből hallatszódtak a lövések. Később a meglőtt migránst a társai segítségével húzták ki a lakott részre, ahol egy asszony vette észre este fél tíz körül, hogy egy meglőtt migráns fekszik a háza tövében

 – számolt be az esetről Mészáros György, az M1 tudósítója. A férfit egy közeli kórházba szállították. Azt egyelőre nem lehet tudni, vannak e még sebesültek, és hogy pontosan mi történt az erdőben.

Legutóbb július elején lövöldöztek illegális migránsok Szabadka mellett

Akkor szirénázó mentő- és rendőautók, golyóálló mellényes egyenruhások lepték el a városrész környékét.

A helyiek akkor is fegyverropogást hallottak az erdőből. Utólag kiderült, két felfegyverzett migránscsoport támadt egymásra. A lövöldözésben egy ember meghalt, heten pedig súlyosan megsebesültek. A migránsok a rendőrökre is rátámadtak, majd többen elmenekültek.

Kapcsolódó tartalom


A helyiek szerint mára tarthatatlanná vált a helyzet. A történtek után nappal egyedül már nem mennek ki az utcára, sötétedés után pedig egyáltalán nem merik elhagyni a házaikat.

„Nekem az eszem megállt mikor meghallottam hogy fegyverük is van. Meg kések, meg olyan nagyobb kések, azt tudtuk már előbb is, de hogy olyan fegyvereik vannak, megáll az ész”

nyilatkozta a Híradónak Andrasic Katalin helyi lakos. 

Az utóbbi időben a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma is jelentősen megnőtt Szabadkán. Legutóbb egy algériaiakból álló bűnbandát számolt fel a rendőrség – erről írt a Délhír. Az illegális migránsok autókat törtek fel a szabadkai Prozivka településen. Az elfogott fiatal férfiak között volt olyan, aki már 22 hónapja tartózkodik Szerbiában, ebből 8-at börtönben töltött.

Mészáros György az M1 tudósítója legfrissebb beszámolójában elmondta, a rendelkezésre álló információk alapján a meglőtt migránst társai egy létrára fektetve hozták ki a makkhetesi erdőből, az út szélére érve pedig “Police” és “Help” kiáltásokba kezdtek. Miután a helybeli asszony értesítette a hatóságokat, a mentőszolgálat és a csendőrség is perceken belül a helyszínre érkezett.

A helybeliek továbbra is rettegnek attól, hogy felfegyverzett migránsbandák táboroznak a makkhetesi erdőben.

 

Ajánljuk még