logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt Zoltán Péter, művésznevén Peter Sharp, a Petőfi Rádió legendás DJ-je

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Hargita megyei törvényszék jogerősen elutasította a Csíki Csipsz forgalmazását leállító hatósági határozat felfüggesztését

A Hargita megyei törvényszék jogerősen elutasította a Csíki Csipsz gyártását és forgalmazását ideiglenesen leállító hatósági határozat felfüggesztését – közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A Csíki Csipszet gyártó csíkszentsimoni Pityóka Gyár kft. 33 termékének a gyártását és forgalmazását – a cég korábbi bejelentése szerint – azért állíttatta le június elején a fogyasztóvédelmi hatóság, mert a csomagoláson a gyártó címénél Székelyföld szerepel Románia helyett. A hatóság képviselője viszont a Székelyhon.ro portálnak adott nyilatkozatában félrevezetőnek vélte a cég bejelentését.

Kapcsolódó tartalom

Amint a romániai bíróságok portálján látszik, a cég pert indított a fogyasztóvédelmi határozat érvénytelenítése ügyében, ugyanakkor egy másik keresetben arra is kérte a bíróság elnökét, hogy rendeletben függessze fel a határozat hatályát mindaddig, amíg az érdemi perben jogerős ítélet nem születik. Amint az Informatia Harghitei napilap közölte: utóbbi keresetet utasította el jogerősen a Hargita megyei Törvényszék.

Amint az MTI tudósítója meggyőződött róla: a Csíki Csipsz egyes sorozatainak tasakján csak a „gyártó” felirat szerepelt több nyelven, a településnevet, a megyét és a Székelyföld feliratot csak magyarul tüntették fel.

A cég azóta azt közölte, hogy „a hatályos rendelet értelmében korrekcióra került a gyártás helyének megnevezése”, de Románia mellett Székelyföldet is megjelölték a gyártás helyeként, „mivel a törvény ezt nem tiltja”.

Ajánljuk még