logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A medvék miatt már a turistaútvonalakat is jobb elkerülni Kovászna megyében

| Szerző: hirado.hu
Körültekintőnek kell lennie annak a kirándulónak, aki az erdélyi Szent Anna-tó környékére látogat idén nyáron. A problémák elkerülése érdekében a Salvamont hegyimentő szolgálat jelezte, hogy több népszerűnek számító turistautat érdemes elkerülni ebben az időszakban a vadállatok miatt. Az elszaporodott medvék számát csak becsülni lehet, a helyi hatóságok szerint kétezer példány kószál a területen.

Az erdélyi Kovászna megye területén annyira mindennapos lett a szabadban kószáló medvék látványa, hogy a Salvamont hegyimentő szolgálat jelezte: a népszerű turistaútvonalakon is jobb vigyázni, sőt még jobb ezeket elkerülni – adta hírül a Főtér.ro.

A Buffogó tőzegláp és a Szent Anna-tó környékén különösen nagy eséllyel lehet medvékbe botlani, amelyek pontos számát ugyan nem lehet tudni, de a helyi prefektúra szerint kétezer példány élhet a körzetben.

A medvetámadások és az azok okozta káresetek kapcsán a cikkben – román sajtóforrásokra hivatkozva – közölték: 181 alkalommal jeleztek medvetámadást a helyi állattartók, a vadállatok több száz háziállatot pusztítottak el, és két alkalommal támadtak emberre.

Az áldozatok mindkét esetben sérülésekkel megúszták a vadálatokkal való találkozást.

Ajánljuk még