logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Felül kell vizsgálni a szankciókkal kapcsolatos elvárásokat

| Szerző: hirado.hu
Új stratégiára van szükség, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerése, hanem a béketárgyalás áll! – írta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán, aki a The Times brit lap azon cikkére hívta fel a figyelmet, miszerint a Nyugatnak felül kell vizsgálnia a szankciókkal kapcsolatos elvárásait, azok ugyanis nem fogják megváltoztatni az orosz háborús politikát, várhatóan nem erősítik a nyugati szövetségesek gazdaságát, és Ukrajnán sem segítenek.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója egy facebook bejegyzésében számolt be arról, hogy a The Times brit lap szerint

a Nyugatnak felül kell vizsgálnia a szankciókkal kapcsolatos elvárásait, azok ugyanis nem fogják megváltoztatni az orosz háborús politikát, várhatóan nem erősítik a nyugati szövetségesek gazdaságát, és Ukrajnán sem segítenek.

„A szankciók ugyan gyengítik az orosz gazdaságot, de várhatóan nem fogják Moszkvát a háború befejezésére kényszeríteni. Oroszország elvégre már 2014 óta viseli a nyugati szankciók terhét, a szigorúbb korlátozások lehetősége pedig nem tántorította el attól, hogy támadást indítson” – olvasható a bejegyzésben.

Orbán Balázs részletezte, hogy melyek az alapvető problémák a szankciós politikával:

1. A szankciók gyakran a célország meggazdagodását segítik elő.

Az orosz olaj a Nyugatról való kitiltása után hamar új piacokat talált magának, méghozzá Ázsiában, azon belül is Kínában, ezzel pedig csak tovább erősödik Moszkva és Peking szövetsége.

2. Minél tovább maradnak érvényben a szankciók, a célország annál jobban alkalmazkodik az új körülményekhez.

Oroszországban ez már el is kezdődött, hiszen a háború első heteinek sokkja után az orosz polgárok életébe visszatért a normalitás, és a rubel is megerősödött. A szankciós politika egyértelműen kudarcot vallott.

A politikai igazgató kiemelte, éppen ezért, ahogy Orbán Viktor is hangsúlyozta, új stratégiára van szükség, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerése, hanem a béketárgyalás áll!

Ajánljuk még