logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter hamarosan élőben jelentkezik be Brüsszelből az energetikai miniszterek tanácsáról

| Szerző: hirado.hu
Kedden tanácskoznak az Európai Unió energiaügyi miniszterei a kontinens előtt álló energiabiztonságot érintő kihívásokról. A tárgyaláson vélhetően az asztalra kerül az Európai Bizottság 15 százalékos gázcsökkentésre vonatkozó javaslata is. Szijjártó Péter várhatóan 13 órakor tesz bejelentést Brüsszelből.

 

13 órakor élő bejelentés Brüsszelből az energetikai miniszterek tanácsáról! – közölte Szijjártó Péter Facebook oldalán. A bejelentést élőben követheti a hirado.hu-n és Facebook oldalunkon is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárgyalásra indulva közösségi oldalán kedd reggel azt írta: „Energiavészhelyzet Európában, energiaügyi miniszterek ülése Brüsszelben: csak ne rontsuk tovább a helyzetet!”

Kapcsolódó tartalom

A miniszter szerint „az elhúzódó ukrajnai háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következtében Európa-szerte energiaválság alakul ki, így az elsődleges kérdés már nem a földgáz ára, hanem hogy lesz-e elegendő mennyiség a téli fűtési szezonra”.

„A kormány célja, hogy Magyarország lokális kivétel legyen a kontinentális válságban és ezért ma újabb lépéseket tettünk”

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Ajánljuk még