logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szakértők szerint 15 százalékos lehet az infláció Angliában

| Szerző: hirado.hu
A téli időszakra elérheti a 15 százalékot a pénzromlás mértéke az Egyesült Királyságban – vélik a közgazdászok. A prognózis felállítását megelőzte, hogy a tekintélyes Bank of England kamatemelést fontolgatott a pénzromlás visszaszorítása érdekében.

 

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Brit közgazdászok előrejelzései szerint az év végére elérheti a 15 százalékot az infláció mértéke Nagy-Britanniában – közölte a Daily Mail. A prognózis felállítását megelőzte, hogy a tekintélyes Bank of England kamatemelést fontolgatott a pénzromlás visszaszorítása érdekében, amely június hónapban 40 éves csúcsra (9,4 százalék – a szerk.) emelkedett.

Az ukrajnai konfliktus következtében felerősödő infláció a brit gazdaságot és családokat sem kímélte: a lap tényként közli, hogy a felfelé ívelő pénzromlás sok családot szigorú spórolásra késztetett, és félő, hogy a fogyasztás visszaesése recesszióhoz vezet. Az elmúlt évtizedek legnagyobb inflációja 1975-ben sújtotta Nagy-Britanniát, amikor is több mint 24 százalék volt a pénzromlás mértéke az országban.

Az utóbbi hónapokban a szigetországban az élelmiszerektől kezdve az üzemanyagig szinte mindennek jelentősen megemelkedett a fogyasztói ára.

Ajánljuk még