logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Filmforgatás közben támadt cápa egy búvárra, a rémisztő találkozást kamera rögzítette

| Szerző: hirado.hu
Félelmetes találkozásban volt része Jimi Partingtonnak, a Discovery csatorna Shark Week című dokumentumfilm forgatásán. A képzett búvárnak egy átlátszó cápabiztos védőketrecben kellett lennie a felvételek készítésekor, onnan tanulmányozhatta a körülötte úszó nagy fehér cápa viselkedését.

A felvételen jól látható, ahogy a ragadozó egyre közelebb és közelebb úszik a ketrechez, láthatólag egyre idegesebb, ezért lökdösni kezdi azt – írja a Mirror. 

Másodpercekkel később a cápa már nemcsak neki ütközik a ketrecnek, hanem egyenesen kettéharapja azt. Partingtonnak gyorsan kellett cselekedni, nehogy az életébe kerüljön a találkozás. A búvár először gyorsan körülnéz, majd a stáb legközelebbi hajója felé kezd el úszni.

Jeff Kurr producer és a Discovery Shark Week című dokumentumfilm rendezője az incidens kapcsán a CNN-nek nyilatkozott:

„A Shark Weeken töltött 32 évem alatt soha nem volt részem ennyire félelmetes helyzetben. Hihetetlen, hogy Jimi karcolás nélkül megúszta az esetet, melyet kamerával tudtunk rögzíteni. A négy és fél méter hosszú cápa olyan közel került hozzá, ami túlélhetetlen, néhány pillanatig azt hittük, hogy Jimi meghalt”.

A profi búvár Instagram-oldalán így nyilatkozott: „Három éve készül, és alig várom, hogy mindannyian láthassák hihetetlen utazásomat, beleértve azt is, amelyen a legközelebb lehettem egy nagy fehér cápához!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jimi Partington (@jimipartingtonsdx) által megosztott bejegyzés

Az eset 2020-ban történt, azonban a felvételeket csak most hozták nyilvánosságra.

Ajánljuk még