logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két rabtársát is teherbe ejtette a magát nőnek valló transznemű, másik börtönbe szállították

| Szerző: hirado.hu
Két nőt ejtett teherbe New Jersey egyetlen női börtönében a 27 éves, magát nőnek valló transznemű Demi Minor, aki éppen 30 éves börtönbüntetését tölti nevelőapja meggyilkolásáért.

 

A további esetek elkerülése végett Demi Minort egy férfiaknak fenntartott börtönbe szállították át, azonban ez szerinte sérti a jogait. A rab panaszkodott, hogy az őrök félreértelmezték nemét, és az áthelyezés során atrocitások is érték, ami miatt megfigyelés alatt állt, nehogy öngyilkosságot kövessen el. A Justice 4 Demi nevű blogjában arról írt, hogy megalázva érezte magát, amikor azt kellett kérnie, női dolgozó motozza meg az áthelyezés folyamata közben. Minor esete áprilisban vált ismertté, amikor a New Jersey-i büntetés-végrehajtási minisztérium felfedte, hogy teherbe ejtette két rabtársát az Edna Mahan büntetés-végrehajtási intézetben.

A női intézetben jelenleg 27 transznemű rab van, köztük olyanok is, mint Minor, akik még nem estek át nemátalakító műtéten.

A fogvatartott elmondta, hogy bár megengedték neki, hogy megtartsa a sminkjét, tudja, hogy a viselése veszélyes lehet. A Daily Mail forrása szerint a cellák ajtaját a szabadidős tevékenységek idejére nyitva tartják, így ebben az időszakban lehetett alkalmuk a raboknak egy gyors együttlétre.

Azt elfogadtam, hogy egy férfiaknak fenntartott intézménybe kerültem, azonban azt sosem fogom elfogadni, hogy ne nőként kezeljenek, mert az vagyok, egy nő, aki történetesen transznemű

– írta blogjában.

Minor elmondta, hogy úgy érzi, áthelyezésével megsértették a biztonsághoz való jogát és szexuális zaklatás céltáblájává tették. Úgy fogalmazott, az új lakóhelye az egyik legerőszakosabb intézmény. Később azt is nehezményezte, hogy a börtönben nincs légkondicionáló, illetve televízió, többek között emiatt is romlik mentális állapota. Szerinte az áthelyezése egyértelműen egy büntetés, ami visszafordíthatatlan pszichológiai károkat tesz benne.
A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még